Annesi ve bebeğini öldüren kadın ceza almadı

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 36 yaşındaki tutuklu kadın D.Ç. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi.

Annesi ve bebeğini öldüren kadın ceza almadı

"ANNEM KIZIMA TECAVÜZ ETTİRECEKTİ"

Sanık D.Ç. mahkemede sorgu ve savunmasında, "İlkokulu 2. sınıfta terk ettim. Evli, 3 çocuk annesi ev hanımıyım. Annem ben uyuduğum sırada eve erkek alacaktı ve kızıma tecavüz ettirecekti. Kızımı kurtarmak için, istemeden öldürdüm. Daha sonra kendimi öldürecektim, annem üzerime yürüyünce tam hatırlamıyorum annemi de bıçakladım. Kendimi de öldürecektim ama olmadı. Çok pişmanım" dedi. Mahkeme başkanının 'Eve erkek alacağını nereden biliyordun?' sorusuna sanık D.Ç. "Annemin hareketleri ve davranışları öyleydi. Kızımın makatında çatlak vardı, doktor söyledi. Kızımın canı daha fazla yanmasın diye öldürdüm" diye konuştu.

AKIL HASTASI OLDUĞU GEREKÇESİYLE CEZA ALMADI

Duruşmada, sanık hakkında akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor aldırıldığı, akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor geldiği sorusuna ise sanık 'Bilmiyorum' cevabı verdi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık D.Ç.'ye suç işleyen akıl hastalarının cezai sorumlulukları olmadığı gerekçesiyle ceza veremedi. Sanık D.Ç. hakkında, akıl hastalarına özgü tedbirler ile yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi kararı verildi. Sanık D.Ç.'nin jandarma eşliğinde cezaevinden sağlık kurumuna sevki sağlanacak.

Annesi ve bebeğini öldüren kadın ceza almadı

ANNESİ VE KIZINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRMÜŞTÜ

24 Kasım 2015'te Melikgazi İlçesi Kılıçaslan Mahallesi Mümin Sokak'taki apartman dairesinde meydana gelen olayda bir süredir eşi S.Ç.'den ayrı yaşayan ve boşanma aşamasında olan D. Ç., gece yarısı iddiaya göre mutfaktan aldığı bıçağı annesi Hacer Balıkçı'nın sırtına 3 kez sapladı. D. Ç. daha sonra da 9 aylık kızı Zeynep'i bıçakladı. Olay sonrası D.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.