Antalya OSB'de arsa fiyatları ikiye katlandı

d

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye'nin 'En Çevreci" OSB'si ödüllü Antalya OSB'de arsa metrekare birim fiyatlarının 35 dolardan 65 dolara çıktığını söyledi.

TİCARET HACMİNDE BÜYÜME GERÇEKLEŞTİ

Dünya'da yer alan habere göre, 2. Mali Olağan Genel Kurul sonrası açıklama yapan Bahar, temel amaçlarının çevre kirliliğine sebep olmayacak sanayi türlerini seçmek olduğunu belirterek, "Artan üretim, ihracat ve istihdam rakamları bölge sanayicisinin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. 2014 yılında istihdamda yüzde 22, ticaret hacminde yüzde 10 büyüme oldu. Çalışan sayımız 9 bin 800'den 2 bine, ihracatımız 250 milyon dolardan 600 milyon dolara yükseldi" dedi.

ALTYAPI GELİŞİMİ BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Genişleme çalışmaları ile özellikle 3. genişleme alanındaki parseller ve imar planı revizyonları ile oluşacak yeni parsellerle birlikte 322 sanayi parseline ulaştıklarını kaydeden Bahar, "Halen 220 tahsis talebi bekliyor. 2. tevsi alanımızın doğusu ile 1. tevsi alanımızın batısında bulunan yaklaşık 100 hektarın OSB alanı olması için bakanlık ve ilgili kurumlara müracaatta bulunduk. Bölgemizin altyapı gelişimi çok büyük ölçüde tamamlandı. Son birkaç yılda, enerji, arıtma, ulaştırma, yol, peyzaj, güvenlik altyapısı gerçekten örnek biçimde geliştirildi. Altyapı problemi olmayan ender OSB'lerdeniz. Bundan sonraki en önemli amacımız, çevre bilinci yüksek bir OSB olmak, gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil bir çevre bırakabilmektir" diye konuştu.

260 MİLYON LİRALIK BÜTÇE OLUŞTURULDU

Antalya OSB'de yatırım yapmak isteyenlerin sayısının arttığını vurgulayan Bahar, "OSB'de arsa birim fiyatları da yükseldi. 2014 yılında arsa metrekare birim fiyatımız 35 dolardan 60 dolara çıktı. Sanayicilerimizin arsa rayiç bedelleri gerçek değerine erişmeye başladı. Sanayicimizden aldığımız destekle katma değeri yüksek ürünlerin daha fazla imal edilmesini sağlayacağız. 2014 yılı bütçemizde gelir kısmının yüzde 73' ünü, gider kısmında ise yüzde 71' ini gerçekleştirdik. Bu yıl da hayali olmayan, 260 milyon liralık bir bütçe oluşturduk" şeklinde konuştu.

HEDEF DÜŞÜK MALİYETLİ VE KESİNTİSİZ HİZMET

Antalya OSB'nin mali, lojistik avantajları ile kentin doğal avantajları birleştiğinde yatırımcılar için çok önemli ve düşük maliyetli bir yatırım ortamı oluştuğunu belirten Bahar, "Sanayicimize kaliteli alt ve üstyapı hizmeti sağlama konusunda kendimizle yarış halindeyiz. Bölgemiz sanayicilerine rekabet koşulları yaratabilmek için kaliteli, düşük maliyetli ve kesintisiz hizmet sağlama politikamızı sürdürüyoruz" dedi.