Antalya yeni projelerle canlanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projesi olan Boğaçay Projesi'nde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak.

Antalya yeni projelerle canlanacak

40 KİLOMETRELİK SAHİL

Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması öngörülen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil inşa edilecek.

6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı, dünyanın en güzel sahil projesini olmaya aday gösteriliyor. STK'ların yön verdiği projeyle Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreye sahip olacak.

Antalya yeni projelerle canlanacak

ANTALYA'NIN KÜLTÜRÜ NESİLLERE AKTARILACAK

Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekte simgesi olabilecek bir turistik tesis ve yaşam alanı projesi inşa edilecek.

Antalyaspor'un 50 yılına tanıklık eden Atatürk Stadı yerine Kent Müzesi yapılacak. Bölgeye inşa edilmesi planlanan park ve Kent Müzesi sayesinde bölge nefes alacak. Böylece Kent Müzesi ile Antalya'nın kültürü gelecek nesillere aktarılacak.

KRUVAZİYER LİMANI

Kruvaziyer Limanı, Büyükşehir Belediyesi'nin gözde projelerinden biri ve turizm sektörüne yeni bir soluk getireceğine inanılıyor. Antalya'yı yat turizminin yeni çekim merkezi haline getirecek bu projeye nehir marinaları yapılacak.