Antalya'da bir terörist öldürüldü
AA

İhbar üzerine Hurma Mahallesi'nde operasyon başlatan polis ekipleri, iki teröristi ara sokakta sıkıştırdı.

Polisler kendilerine el bombasıyla karşılık veren teröristlerden birini ölü ele geçirdi.

Kaçan diğer terörist ise takip sonucu yaralı yakalandı.

Polis ekipleri bölgedeki arama tarama faaliyetini sürdürüyor.

Antalya'da bir terörist öldürüldü

EMNİYET MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, operasyonun tamamlanmasından sonra polis telsizinden tüm ekiplere teşekkür etti. Uzunkaya, telsiz mesajında, "Teröristlerle bugün akşam girilen çatışmada, gerek bölgede göçrev yapan gerekse anons üzerine izinliyken evlerinden görev başına gelen son derece cesurca görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, gözlerinden öperim" dedi.

Görgü tanığı Fatma Öztürk, "Bir anda silah sesi duydum. Daha sonra bir patlama sesi geldi. Bomba sesini duyunca karşı daireye geçtim" dedi.

Antalya'da bir terörist öldürüldü

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Konuya ilişkin Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"14 Kasım 2016 pazartesi günü yaşanan mevhum terör saldırısının devamı niteliğinde 16 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde Konyaaltı Hurma Mahallesi'nde terör unsurlarıyla güvenlik güçleri arasında temas sağlanmış olup, bu kapsamda terör unsurlarıyla faaliyet devam ettirilmektedir. Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11'inci maddesinin f bendi; "Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak" hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak; suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı- görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir."

Antalya'da bir terörist öldürüldü

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)