Antalya'da eşeğe akıl almaz işkence

Antalya'da eşeğe akıl almaz işkence

Kemer'de yaşayan Atay Karademir isimli vatandaş, yaylada yaptırdığı evinde beslediği hayvanlarını otlatırken rastladığı eşeğe dikkat edince, gözlerine inanamadı. Eşeğin cinsel organının iple sıkı şekilde bağlandığını gören Karademir, eldiven giyip hayvanı kurtarmaya çalıştı ancak acıyla huysuzlanan eşek kaçtı.

BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİ

Eşeğe yapılan eziyeti düşünmekten gözüne uyku girmediğini anlatan Atay Karademir, ertesi gün çevrede aramaya devam ettiği eşeği tekrar buldu. Hayvanı tek başına kurtaramayacağını anlayan Karademir, Kemer Belediyesi'ni arayarak yardım istedi.

GAZETECİLER VETERİNERDEN YARDIM İSTEDİ

Kemer Belediyesi Hayvan Barınağını arayan ancak itfaiyeye yönlendirilen Atay Karademir, daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğünü aradı. Buradan da sonuç alamayan ve yeniden belediyeye yönlendirilen Karademir, bu kez gazetecileri aradı. Köye giden gazeteciler Kemer Veteriner Kliniğini arayarak yardım istedi. Veteriner Hekim Olgun Aslan, durumu öğrenir öğrenmez aracına atlayıp 20 kilometre mesafedeki noktaya gelerek çaresizlik içinde bekleyen hayvana yardımcı oldu.

"İYİLEŞME İHTİMALİ YÜKSEK"

Eşeği huysuzlanmaması için önce ilaçla kısmen uyuşturan Veteriner Olgun Aslan, daha sonra organına dolanmış olan ipi çözerek hayvanı rahatlattı. Veteriner Aslan, organı mikrop öldürücü ilaçla temizleyip koruyucu ilaç enjekte ederek ilk tedaviyi tamamladı. Aslan, hayvanın iyileşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.