Antalya'da patlama
ensonhaber.com

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında bu sabah bir patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Patlama sesi kent merkezinden de duyuldu.

Antalya'da patlama

Antalya Sanayi Odası'nda patlama VİDEO

VALİLİKTEN BİLANÇO AÇIKLAMASI

Antalya Valiliği, sabah saatlerinde meydana gelen patlamada can kaybının olmadığını ve 10 kişinin cam kesiği sebebiyle yaralandığını bildirdi.

Antalya'da bu sabah saat 08.55 sıralarında, Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta meydana gelen patlamanın ardından ATSO Başkanı Davut Çetin de olay yerine geldi. Çetin, önemli bir durumun olmadığını belirtti.

Antalya Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada ise patlamanın sebebinin henüz belli olmadığı bildirildi. Patlamada herhangi bir can kaybının olmadığı kaydedilen açıklamada çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişinin cam kesiği şeklinde yaralandığı belirtildi.

ATO BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Antalya Ticaret ve Sanayi Başkanı Davut Çetin, "Otoparka bir araç patladı. Ciddi bir şey yok. Birkaç araçta hasar var. Birkaç personelimiz hafif yaralı" dedi.  Çetin, LPG'li bir aracın patlamış olabileceği ihtimalinin de araştırıldığını söyledi.

Antalya'da patlama

Antalya'da patlama

Demirbaş, "Yaralı olmayanlar binanın yanındaki benzin istasyonunun önünde bekletiliyor. Arka tarafta ya da binanın içinde yaralılar olabileceği söyleniyor" dedi.

DHA muhabiri Tolga Yıldırım ise binanın tahliye edildiğini, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Antalya'da patlama

Antalya'da patlama

"HEPİMİZ KANLAR İÇİNDEYİZ"

CNN Türk'e bağlanan görgü tanığı "Ne olduğunu anlayamadık, bütün camlar indi, hepimiz kanlar içindeyiz şu anda!" dedi.

ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel: "Bu gibi patlamalarda hemen hepimiz güvenlik endişesiyle karşılaşıyoruz.

Muhtemelen kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir.

Verilen ilk bilgilere göre hayati tehlike söz konusu değil.

Oradaki arkadaşlarımızın verdiği bilgileri paylaşıyoruz. Olayın nedeni için henüz bir açıklama yapmak erken.."

Antalya'da patlama

Antalya'da patlama

ATSO MECLİS TOPLANTISI YAPILACAKTI

Bugün öğleden sonra saatlerinde ATSO Meclis toplantısı gerçekleştirilecekti. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'in de toplantıya konuşmacı olarak katılması bekleniyordu.

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, "Otoparkta kimsenin olmadığı yerde meydana gelen bir patlama söz konusu. Kaza olabilir. Yaralılarla ilgili bir sorun gözükmüyor" diye konuştu.

Olaya neyin neden olduğuna dair bilgilerin beklenmesi gerektiğini ifade eden Türel, emniyet ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaların takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Antalya'da patlama

Antalya'da patlama