Antalya'da Rus gelin Daria CHP'den aday oldu

Antalya'ya ilk defa 1996 yılında gelen, 2002 yılında Türk vatandaşı bir kişi ile evlenen 2 çocuk annesi Daria Özökten, aynı yıl Türk vatandaşlığına geçti. Moskova Devlet Üniversitesi'nden mezun olan Özökten'in, Kemer'de yabancılara yönelik danışmanlık bürosu bulunuyor.

"KEMALİSTİM"

Özökten, yerel seçimlerde CHP'den belediye meclis üyeliğine 13'üncü sıradan aday gösterildi. Özökten, Rusya'da daha önce öğretmenlik yaptığını, ilk geldiğinde Kemer'e alışmakta zorlandığını söyledi. Yaklaşık 7 yıl Kemer'de esnaflık yaptığını, son zamanlarda ise danışmanlık ve evrak takip bürosu işlettiğini anlatan Özökten, daha çok yabancıların oturma ve çalışma izinleri ile ilgilendiğini kaydetti. Babasının, Rusya'da Pravda Gazetesi'nde çalışmasından dolayı çocukluğundan beri siyasetin dikkatini çektiğini ifade eden Özökten, yine de siyasete girmenin daha önce aklının ucundan bile geçmediğini dile getirdi. Özökten, "Öğrencilik yıllarımda bir reklam acentesinde çalıştım. Siyasilerin reklam işlerini yapıyordum. Kemer'de de siyaseti önce uzaktan, sonra da yakından takip etmeye başladım. Ben kendimi 'Kemalist' diye bildim. Atatürk'ün partisi olduğu için Atatürkçü'yüm ve CHP'yi seçtim" dedi. CHP'yi seçmesindeki sebeplerden birinin de CHP'nin Kemer Belediye Başkan adayı Umut Güneş olduğunu bildiren Özökten, Güneş ve ailesini tanıdığı için kendisine inandığını anlattı.

Antalya'da Rus gelin Daria CHP'den aday oldu

"YABANCILARI BİR ARAYA TOPLAYACAĞIM"

Özökten, şöyle devam etti: "Umut beyin yanında olmak istedim. Bu kesinlikle kişisel bir tercih. Kemer'de yaşadığım sürece iki belediye başkanı gördüm. Bence artık değişiklik zamanı gelmiştir. Amacım illa meclise girmek değil, Kemer'e değişiklik sağlamak." Özökten, Kemer'e gelen yabancıların birbirlerinden kopuk olduğunu vurgulayarak, "Meclise girersem Kemer'deki yabancılarla da ilgileneceğiz. Yabancıları burada bir araya toplamak istiyorum. Kemer'de çok sayıda yaşayan yabancı olduğu için oy gücümüzün farkındalar. Ben Kemer'de kolaylığı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

AK PARTİ'NİNKİ IRİNA

AK Parti de Antalya'da, 6 yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve 2009 yılında Türk vatandaşlığına geçen Rus Irina Balcı'yı, Konyaaltı ilçesinden birinci sıra meclis üyesi adayı göstermişti.

Antalya'da Rus gelin Daria CHP'den aday oldu