Antalya'da taksicilerden turistlere keyfi tarife
ensonhaber.com

18. Geleneksel Eğitim Sempozyumu, Antalya'nın Belek ilçesindeki bir otelde düzenlendi.

"Eğitim ve Etik" temasıyla düzenlenen programı medya, eğitim ve siyaset dünyasından çok sayıda isim ziyaret etti.

Ancak havalimanı ve otel arasındaki gidiş gelişlerde, taksi duraklarındaki ücret tarifesi tabelaları ve taksicilerin ücret talepleri star.com.tr ekibinin dikkatinden kaçmadı.

TAKSİMETRE YOK, ÜCRET SABİT

Havalimanında inen ekip, navigasyondan teyit ettiği 25 kilometre uzaklıktaki otele gitmek için taksi durağına yöneldi.

Araçta turist olmadığını fark eden şoför, yine de taksimetreyi açmadı.

Otele varıldığında, itirazlara rağmen taksiciye 140 TL para ödemesi yapıldı.

Taksici ise kendini savunmak için otelin hemen karşısındaki taksi durağının önünde bulunan tabelayı gösterdi.

Antalya'da taksicilerden turistlere keyfi tarife

GÖZ GÖRE GÖRE SOYGUN

Söz konusu otelin hemen karşısındaki tabelada, ''Airport 40 £ 45 $'' yazıyordu. Yani 25 kilometrelik havalimanı yolu için talep edilen meblağ yaklaşık 240 TL...

Taksici, bu tebaladan yola çıkarak az para aldığını, bu taksi durağından binilmesi halinde 45 dolar ödeme yapılması gerektiğini belirtti.

''TURİSTLERLE PAZARLIK İÇİN...''

Taksi mağduru ekip, yaşananları şöyle anlattı; "Konu hakkında bilgi almak için Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı aradık. Durumu izah ederek, taksi fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğu konusunda bilgi talep ettik. Telefondaki görevli, taksimetre açılmaması halinde taksiyi şikayet edebileceğimizi söyledi.

Ancak keyfi tarifelerin tabelaları nasıl yansıdığını ısrarla sormamız üzerine 'O fiyat üzerinden turistlerle pazarlık yapıyorlar.' cevabını aldık.

Antalya'da taksicilerden turistlere keyfi tarife

UKOME: TABELALARI TOPLATIYORUZ, MALESEF KALANLAR VAR

Akabinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezini arayarak, taksicilerin fiyat tarifeleri ile ilgili bilgi istedik. UKOME'deki yetkilileri, şehir içindeki tarifenin km başına 3.60 olduğunu ve gittiğimiz güzergah için ödememiz gereken meblağnın 85 TL olduğunu ifade etti. İlçelerde ise km fiyatının 6 TL olarak belirlendiğini ve 45 dolar yazan noktadan havalimanına 150  TL gibi bir meblağ ödememiz gerektiği belirtildi.

Yetkililer uçuk fiyatlı bu tabelalarla mücadele edildiğini, ancak bazı durakların her fırsatta tabelaları yeniden koyduğunu ifade etti."

Antalya'da taksicilerden turistlere keyfi tarife

Günün önemli gelişmeleri VİDEO