Antalya'daki evlere G-20 dopingi
AA

antalya

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanvekili Deniz Karataş, 15-16 Kasım’da Antalya’da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi sırasında 1 milyon tweet atılmasının, Antalya’nın reklamı açısından önemli olduğunu söyledi.

"ÜRETİMLERİMİZİ ARTIRMALIYIZ"

Zirve sırasında dünyada gözlerin Antalya’nın üzerinde olduğunu ifade eden Karataş, kentin de gerek güvenlik gerek trafik yönüyle başarılı bir şekilde zirveyi atlattığını ifade etti. Zirveyle yapılan reklam sayesinde Antalya’da yabancılara konut satışında talebin artacağını belirten Karataş, “Dünya pazarından pay almak, ülkeye döviz girdisi sağlamak ve cari açığı kapatmada etkili olmak üzere üretimlerimizi artırmak zorundayız” dedi.

"YABANCILAR KAZANÇLARINI TÜRKİYE'DE HARCIYOR"

Karataş, Antalya’nın nisan ayında Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacağını anımsatarak şunları söyledi: “Ekonomiyi, sadece inşaat olarak düşünmemek lazım. İnşaata bağlı 300 sektörü de tetikleyeceği noktasında hiçbir şüphemiz yok. Evin içinde kullanılması ihtiyaç olan tüm malzemeleri yurtdışına göndermiş gibi buradaki yabancılara satacaksınız. Bu kişiler kendi ülkelerinde kazanıp, Türkiye’de harcamaktadırlar.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)