Antalya’daki Ruslar sandık başında
Ajanslar

Rusya Federasyonu’nun Antalya’daki Konsolosluğu’nda düzenlenen seçim kampanyasına Antalya’da yaşayan yerleşik Ruslar saat 09.00’dan itibaren gelmeye başladı.

RUS BAYRAKLARI DAĞITILDI

Ruslar, kimlik kontrolü ve adres bilgilendirmesinin ardından 14 partinin yer aldığı seçim pusulasını alarak kapalı bankoda işaretlemesini yaptı. Rus vatandaşları ardından ise kapağı mühürlü ve kilitli olan sandığa oylarını bıraktı. Oy verme işlemleri için konsolosluğa gelen Rus Kültür-Sanat Derneği Başkanı İrina Balcı, ise hemşehrilerine Rus bayrağı dağıttı.

Antalya’daki Ruslar sandık başında

Rusya Antalya Konsolosu ve Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Alexey Shivanov, Rusya için önemli bir gün olduğunu ve parlamento seçimlerinin yapıldığını kaydetti.

Antalya’daki Ruslar sandık başında

ANTALYA'DA OY KULLANMA KOLAYLIĞI

Türkiye dahil yurt dışında birçok Rus’un yaşadığını dile getiren Shivanov, “Onlara kolaylık sağlama adına Antalya’da da seçim komisyonu oluşturduk. Sandık başına gelip oylarını kullanabiliyorlar. Bundan önce Alanya’da seçim yapmıştık. Bugün buraya da yaklaşık 400 civarında vatandaşımızın oy kullanmasını bekliyoruz. Antalya’da 15 bin Rus yaşıyor. Seçimler şu anda devam ediyor. Kayıt işlemlerinin ardından seçmen 14 siyasi partiden birini seçecek. Seçimlerimiz akşam 20.00’a kadar sürecek” dedi.

Antalya’daki Ruslar sandık başında