Antalyalı kadınlar topuklularla birinci olmak için koştu
İHA

4

Türkiye’de gerçekleştirilen en eğlenceli ve değişik yarışmalardan biri olan Yüksek Topuk koşusu bu yılda yine kadınların buluşması noktası oldu.

Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu, kapsamında ’Yüksek Topuk Yarışı’ ve ’Halk Koşusu’ yapıldı. Yüksek Topuk Yarışı’na, aralarında Alman ve Rus turistlerin de bulunduğu 35 kadın katıldı.

EN AZ 7 SANTİM UZUNLUĞUNDA TOPUKLU AYAKKABI GİYDİLER

Yarışmacılar, 7 santim uzunluğunda ve 1 buçuk santim kalınlığındaki topuklu ayakkabılarıyla 100 metreyi ilk sırada bitirmek için ter döktü. Alana dakikalar öncesinden gelen kadınlar, spor ayakkabılarını çıkarıp çantalarındaki getirdikleri 7 santimetre uzunluğunda topuklu ayakkabılarını giydi.

AYAKKABILARINI KOLİ BANDIYLA SARDI

Kadınlar ayakkabılarının ayaklarının çıkmaması için koli bandı ile sıkı sıkıya sardı. Bazı kadınlara arkadaşları yardım ederken bazılarına en büyük yardımcısı kocaları oldu. Ayakkabıların giyilmesinin ardından kadınların topuk yükseklikleri ölçüldü. Yarışmanın startını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve sanatçı Doğukan Manço yaptı. Kadınlar daha sonra 10’arlı 4 grup halinde 100 metreyi en kısa sürede tamamlamak için koştu. Kadınların yarışmasına vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Kadınlar yarışmayı kazanmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Antalyalı kadınlar topuklularla birinci olmak için koştu

BİR KADIN MİNİ ETEKLE KOŞTU

Kadınlar genelde spor kıyafetle koşarken bir kadının mini etek ile koşması dikkat çekti.

Antalyalı kadınlar topuklularla birinci olmak için koştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)