Antalyalı MHP'liler değişim istedi
DHA

1

Antalya'da bir grup MHP'li, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlendikleri basın toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli tüzük değişikliğini gerçekleştirmek üzere kurultay çağrısı yaptı.

31 PARTİLİ İMZA ATTI

Eski İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Ekebil tarafından okunan açıklamada, Genel Merkez eski yöneticileri Baki Küçükokudan, Nizamettin Sağır, Feridun Bahşi, eski il başkanları Mustafa Akar, Hasan Ünlüel, Mahmut Çiloğlu, Adem Altındal, eski Ülkü Ocakları Başkanı Lokman Kaya, Serkan Uysal gibi Antalya'da partinin önemli isimlerinin de aralarında bulunduğu 31 partilinin imzası yer aldı.

"DEĞİŞİMDEN YANA TARAFIZ"

Açıklamada Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın gibi MHP'nin olası genel başkan adaylarının hiçbirinin adı geçmezken "Hangi taraftasınız?" sorusuna "Değişimden yana tarafız" cevabı verildi. Açıklamada MHP'nin 1999 seçimlerinde yakaladığı başarının ardından girdiği bütün seçimlerde hayal kırıklıkları yaşadığı belirtildi. İktidar olma hedefiyle girilen her seçim sonunda partilerinin yüzde 8.5 ila 17 oy aralığına sıkışıp kaldığını belirten Ekebil, "Bu durum arkadaşlarımızda hayal kırıklığının yanında umutsuzluk ve yılgınlık duygularının da hakim olmasına neden olmuştur" dedi.

Antalyalı MHP'liler değişim istedi

"BAŞARI YOK, BÖYLE İZLENİM VERİLİYOR"

7 Haziran ve ardından 1 Kasım seçimlerinin sonuçları ortadayken Genel Merkez'in başarısızlığı kabul etmek, özeleştiri vermek yerine bir başarı varmışçasına olduğu yerde durmasının parti tabanında infiale neden olduğunun vurgulandığı açıklamada, MHP Lideri Bahçeli'ye yönelik şu çağrıda bulunuldu:

Antalyalı MHP'liler değişim istedi

"KURULTAYINI KENDİSİ TOPLAMALIDIR"

"Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultayda 'Genel Başkanlık' seçimi yapılmasını engelleyen tüzükte değişiklik yapmak üzere tüzük kurultayını kendisi toplamalıdır. Eğer Genel Başkanımız buna izin vermiyor ise partimizin büyük kurultay delegeleri tüzüğün, davanın ve tarihin üzerlerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmek için verdikleri imzalarla tüzük kurultayını toplamalıdır. İktidara giden yolun açılması, üzerimizde umutsuzluk ve yılgınlık perdesinin yırtılması, Türkiye'nin yeni ümitlere yelken açması için değişim ve kurultay talebimizi kamuoyuna saygıyla sunuyoruz. Değişimin, sadece şahıslarda değil zihniyetlerde de gerçekleşmesi ve parti içi demokrasinin işler hale getirilerek gelişimin sağlanması hedefine yönelik olması arzumuzdur."

Antalyalı MHP'liler değişim istedi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)