Antalya'nın dev projeleri City Expo Fuarı'nda tanıtılacak

3

16-18 Mart 2016 tarihleri arasında altıncısı düzenlenecek olan Antalya City Expo’da yerli ve yabancı katılımcılar, şehircilik teknolojilerine dair her türlü yeniliği ve ürünü sergileyecek. Tüm yeni teknolojilerin sergilendiği Antalya CityExpo 6. yılında yüzlerce firmanın katılımı ile kapılarını açacak.

Türkiye’nin ikinci çılgın projesi olan Konyaaltı’nı Venedik gibi yapacak olan Boğaçayı projesi yanı sıra Konyaaltı Sahil Projesinin de tanıtımı yapılacak. Bu vesileyle, yat turistleri Antalya’ya seyahate başlayacaklar. Ayrıca Karaalioğlu Projesi de fuarda sergileyenecek.

PROJELER TANITILACAK

Bu projelerin yanında 18 kilometrelik yeni raylı sistem projesi Antalya șehir merkezinde hem turizmde hem de şehircilikte başka bir dönüşümü başlatacak. Fuarda Hızlı Tren projeleri tanıtılacak. Antalya-İstanbul arasını 4.5 saat, Antalya-Ankara arasını 3 saat Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasını 3.5 saat’e indirecek.

Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınabilecek olan projenin Antalya-Eskişehir demiryolu hattının yapım bedeli 8,4 milyar lira olarak öngörülüyor. Antalya’yı Konya ve Kayseri’ye bağlayacak olan toplamda 642 kilometre uzunluğa sahip Antalya-Kayseri hızlı tren projesinin de 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor.