Antalya'nın kadın girişimcileri yarışacak

Antalyaa

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla 'Üretimde Fikirde Girişimcilikte Fark Yaratan Kadınlar' 2016 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışması düzenliyor. 2016 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışması hakkında bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Kadın girişimci sayısının artması ve kadın girişimciliğini teşvik ettiklerini dile getiren Başkan Davut Çetin, "TOBB ülke kalkınmasına destek çalışmaları kapsamında çok önemli bir adım atarak Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları'nı kurdu. Kalkınmış bir Türkiye için kadınlarımızı bu ülke için katma değer yaratmaya, yeni girişimlere yönlendirmek durumundayız. Kadınların Türkiye'nin ekonomik, sosyal, siyasal yaşama daha etkin katılması bir ülke meselesidir, bir kalkınma ve uygarlık göstergesidir. Biz de bu vizyon doğrultusunda, Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ile birlikte kadın girişimcilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve kadın girişimcileri cesaretlendirmek amacı ile 'Üretimde Fikirde Girişimcilikte Fark Yaratan Kadınlar' 2016 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Ödüllü Yarışması'nı düzenliyoruz. Kadınlarımızı fark yaratan fikirleri ile yarışmaya katılmaya davet ediyoruz" dedi.

SON BAŞVURU 25 NİSAN

Yarışmanın iki ayrı kategoride düzenleneceğini ifade eden Çetin, "İlk kategorimiz Antalya, Alanya, Manavgat ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları, Antalya ve Kumluca Ticaret Borsaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları'na kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerden şirket ortağı olarak ya da işyeri açarak üretim ve ticaret yapan kadın girişimcilerin yer aldığı kategori olacak" dedi. İkinci kategoride ise evde üretim yapan kadın girişimcilerin çalışmalarını sunacağını söyleyen Davut Çetin, "Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler, www.antalyakadingirisimciler.org internet sitesi üzerinden yarışmaya başvuru yapabilirler. Katılımcılar ilgili form ile birlikte ürün ve faaliyetlerini, ilgili belge veya ürün örnekleri ile birlikte başvuru dosyası şeklinde Antalya, Alanya, Manavgat, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kumluca Ticaret Borsası'na teslim edebilir. Ürün ve dosyaların en son teslim tarihi 25 Nisan Pazartesi günü mesai bitimine kadar."

BİRİNCİLERE 5 BİN TL ÖDÜL

Başvuruların, 'Seçici Kurul' tarafından Değerlendirme Formlarında belirtilen kriterler doğrultusunda değerlendirileceğini ifade eden Davut Çetin, her iki kategoride birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncülere 2 bin TL para ödülü, berat ve plaket verileceğini, ayrıca her iki kategoride de birer katılımcıya mansiyon ödülü verileceğini sözlerine ekledi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR 5'İNCİ KEZ YARIŞIYOR

Kadın girişimciliğinin desteklenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu'da "Kadın Girişimci Kurulumuzun Yerel Girişimcilikte kadın girişimci potansiyelini arttırmak hedefi ile yaptığı çalışmalar kapsamında her yıl düzenlediği bu yarışma ile devam ediyor. Yenilikçi iş fikri ile faaliyet gösteren, iş fikri projelerini hayata geçirmek isteyen ve evde el emeği geleneksel ürünler üreten kadınları gündeme taşıyarak başarılarını ödüllendirdik. Her platformda tanıtımlarını sağladık. Evde üretim yapan kadınları cesaretlendirerek ürünlerini ekonomiye kazandırma yönünde destek olduk. Her yıl yoğun katılımla gerçekleştirdiğimiz yarışmanın bu yıl beşincisini başlatıyoruz. Bu yılda dereceye giren ve başvuruda bulunan tüm kadın girişimcilere önümüzdeki süreçte tanıtım, ürünlerini geliştirme yönünde bilgi desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.