Antika tutkusuyla 2 bin eski eşya topladı
AA

İncesu Eski Sanayi Bölgesi'nde demir doğrama atölyesi bulunan Ahmet Tuz, ailesinin maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle çocukluğunda yaşadığı sıkıntıların da etkisiyle antika ve eski eşyalara ilgi duymaya başladı.

GÖZÜ GİBİ KORUYOR

Tarım ve el aletleri, mutfak ve giyim eşyaları, çeşitli araç ve gereçlerden oluşan koleksiyonunu atölyesinin bir bölümünde sergileyen Tuz, bunlara gözü gibi bakıyor.

Antika tutkusuyla 2 bin eski eşya topladı

"ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR KORUYACAĞIM"

Komşuları ve çevresindeki arkadaşlarının da eski eşya getirdiğini vurgulayan Tuz, bu eşyaları ömrünün sonuna kadar koruyacağını belirtti. Üniversite, lise ve ilkokul öğrencilerinin zaman zaman atölyesine gelerek eski eşyaları incelediğini söyledi.

"İZ BIRAKMAK İSTİYORUM"

Tuz, "Topluma faydalı olmaya uğraşıyorum. Yaşım 61 olmuş ama arkamda iz bırakmak istiyorum. Buradaki eserlerin bugün için değeri olmayabilir ama gelecek için önemi var." diye konuştu.

Antika tutkusuyla 2 bin eski eşya topladı

BAKANLIKTAN YARDIM TALEBİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yardım isteyen Tuz, oğluyla topladığı ve atölyesinde bulunan yaklaşık 2 bin eser için müze oluşturulmasını talep etti.

"HERKESE KAPIM  AÇIK"

Ahmet Tuz'un oğlu Mehmet Tuz da eski eşyalar için atölyede daha geniş alan ayıracaklarını belirterek, geçmişin izlerini görmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Antika tutkusuyla 2 bin eski eşya topladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)