Anzak günündeki tweeti spor spikerini işinden etti
Ajanslar

anzak

Avustralya'da SBS televizyonunun spor spikeri Scott McIntrye, Çanakkale Savaşı'nda Yeni Zelanda ve Avustralya askerlerinin "yargısız infaz, cinsel taciz ve hırsızlık" yaptığını söyledi.

BU TWEETLERDEN SONRA İŞİNDEN OLDU

Bu mesajların ardından SBS kanalı, spor spikeri Scott McIntrye'nin işine son verdi. SBS Direktörü Michael Ebeid, çalışanının açıklamalarını "yakışıksız" ve "saygısızlık" olarak tanımladı.

Avustralya İletişim Bakanı Malcolm Turnball, söz konusu mesajları "alçaklık" olarak niteledi. Spikerin attığı tweetler nedeniyle işine son verilmesini, ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirenler de var.

Anzak günündeki tweeti spor spikerini işinden etti

İŞTE O TWEETLER

Spor spikeri McIntrye Twitter hesabından atılan tweetler;

''Avustralya'nın anlaşmazlık içinde olmadığı bir ülkeye emperyalist işgalin kültleştirilmesi, modern toplumun ideallerine aykırıdır. Az okumuş, beyaz milliyetçi sarhoşlar ve kumarbazlar bugün durup insanlığın uğradığı felakati düşünse ne olur merak ediyorum. Kahraman Anzak askerleri tarafından Mısır, Filistin ve Japonya'da işlenen yargısız infaz, cinsel taciz ve hırsızlığı hatırlamak ve dünya üzerindeki en büyük tek günlük terörist saldırısının bu milliyet ve müttefikleri tarafından yapıldığını unutmamak gerek."