Apple 3 yeni iPhone modeli tanıttı

Apple, iPhone X’in orijinal iPhone’da bu yana en büyük sıçramayı gerçekleştirdiğini belirtiyor. iPhone X su geçirmez ve iki renk seçeneği var.

3 KASIM'DA SATIŞTA

iPhone X, 64 ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenekle gelecek. 64 GB depolama alanına sahip model için 999 dolar ödemek gerekecek. iPhone X, 27 Ekim’de ön satışa çıkacak. Telefon, 3 Kasım’da raflardaki yerini alacak.

Apple 3 yeni iPhone modeli tanıttı

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yeni Retina ekranın ismi Super Retina Display. Ön tarafı tamamen cam. Sızıntılarda olduğu gibi.fiziksel Home düğmesi yok. iPhone X'i uyandırmak için ekrana dokunmanız yeterli. Ön taraftaki True Depth Camera sistemine kızılötesi kamera, ön kamera, mikrofon, hoparlör, ortam ışığı sensörü dahil.

iPhone X tanıtıldı VİDEO

Apple 3 yeni iPhone modeli tanıttı

HOME TUŞU YOK

iPhone X'lerde dikkat çeken bir diğer özellik ise ön yüzünde artık Home tuşunun olmaması. Artık ana ekrana dönmek için ekrana dokunmak yeterli. Touch ID’nin yerini ise Face ID alıyor. iPhone X’in önündeki küçük alan ise oldukça kalabalık görünüyor. iPhone X, A11 Bionic neural engine adını taşıyan bir işlemci barındırıyor. Face ID; yüzdeki değişimleri algılayıp uyum sağlayabiliyor. Fotoğrafla sistemi kandırmak ise mümkün değil. Face ID, Apple Pay ile yapılacak ödemelerde doğrulama yöntemi olarak da kullanılabilecek.

Apple'in yeni amiral gemisi: iPhone X VİDEO

Apple 3 yeni iPhone modeli tanıttı

IPHONE X DİĞER ADIYLA IPHONE 10

iPhone X yani iPhone 10 resmen geldi! 2436x1125 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen iPhone X'in 5.8 inç'lik ev bir ekranı var. Aynı zamanda OLED teknolojisini kullanan ilk iPhone olma özelliğini de taşıyan iPhone X hem Dolby Vision hem de HDR desteğine sahip.

Iphone 8 ve Iphone 8 plus tanıtıldı VİDEO