Apple, Çin'deki iPhone fiyatlarını düşürdü
ensonhaber.com

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde yatırımcılara gönderdiği mektupta, iPhone satışlarının düştüğünü ve bunun en önemli sebebinin ise Çin pazarı olduğunu söylemişti. Çin'deki iPhone satışlarının büyük ölçüde düşmesinden kısa bir süre sonra Apple harekete geçti.

iphone

APPLE FİYATLARDA İNDİRİME GİTTİ

Yeni gelen raporlar, Apple'ın Çin'deki satışlarını nasıl yeniden artırmaya çalıştığını gösteriyor. Söz konusu raporlara göre Apple, Çin'deki iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerine fiyat indirimleri uyguluyor.

apple

Ortalama olarak her bir telefona 400 yuan (322 TL) indirim uygulayan Apple, tüm müşterilerin bu indirimden faydalanmasını sağlıyor. Bununla birlikte en büyük fiyat indirimi 450 yuan (362 TL) ile 64 GB iPhone XR modeline uygulanıyor. Tüm bu gelişmeler Çin'deki tüketiciler için iyi bir haber olsa da, Apple, söz konusu indirimleri sadece premium bayi ve mağazalara uyguluyor. Bu mağazalardaki iPhone fiyatları haliyle diğer mağazalardan daha yüksek.

,phone

'FİYATLAR ÇOK YÜKSEK'

Benzer indirimlerin, dünyanın geri kalanındaki Apple mağazalarında uygulanıp uygulanmayacağı şimdilik bilinmese de, bütün dünyadaki tüketiciler iPhone fiyatlarının bir hayli yüksek olmasından şikayet ediyor.