Apple Fatih Projesi'nin peşinde

İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret eden Apple CEO'su Tim Cook'un sıradaki durağının Türkiye olduğu resmi olarak açıklandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cupertino'da ziyaret edilen Tim Cook, iade-i ziyaret için bugün Türkyie'ye geldi..

Apple Fatih Projesi'nin peşinde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple CEO'su Tim Cook ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde, Apple'ın Kaliforniya'daki merkezine iki yıl önce gerçekleştirdiği ziyarette Türkçe klavye konusunu gündeme getirdiğini anımsatan Gül, Apple'ın bu talebe karşılık vererek sorunu çözmesinden dolayı teşekkür etti.

'FATİH PROJESİ İLE YAKINDAN İLGİLİYİZ'

Apple CEO'su Tim Cook ise Gül'ün kendisini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nisan ayında İstanbul'da, dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir Apple satış mağazası açacaklarını ve buradaki konseptin bir ilk olacağını söyledi. Cook, Türkiye'yi çok önemsediklerini ve Fatih Projesi başta olmak üzere birçok konuyla yakından ilgilendiklerini kaydetti.

'TÜRKÇE SIRI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Siri uygulamasının Türkçeleştirilmesi konusundaki talebine değinen Cook, "Bu hususta Türk kullanıcılarımızdan çok sayıda tweet alıyoruz; bu konu üzerinde çalışacağız" değerlendirmesini yaptı.

TAHTALAR VE DERS KİTAPLARI DİJİTALLEŞECEK

Türkiye'de okullardaki kara tahtaları ve ders kitaplarını dijital ortama taşımayı hedefleyen bu proje, uluslararası çerçevedeki gördüğü ilgi ile de dikkat çekiyor.