Apple, iPhone'ların ekranını kaydeden uygulamaları kaldıracak
ensonhaber.com

Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarının gizliliği konusunda yeni bir çalışma yürütüyor. Şirket, telefonların ekranlarını kaydeden ve zararlı kodlar içeren uygulamalara karşı savaş açtı.

Bir Apple sözcüsü yaptığı açıklamada, şirketin şartlarına ve kurallarına uymayan uygulama geliştiricilerini uyardıklarını açıkladı. Uygulama geliştiricileri eğer uygulamalarını Apple'ın istediği gibi güncellemezse, bu uygulamalar App Store'dan kaldırılacak.

app store

Araştırmalara göre birçok uygulama geliştiricisi, bir kullanıcının bilgisi olmadan iPhone uygulamalarıyla nasıl etkileşimde bulunduğunu kaydetmek için üçüncü taraf analitik araçlarını kullanıyor. Böyle bir analiz aracı olan Glassbox, hem Android hem de iOS geliştiricileri tarafından kullanılıyor, ancak Google, ekran kayıt kodunu yasaklamak için henüz herhangi bir işlem yapmadı.

app store

EKRAN KAYDI GİZLİLİK SORUNLARINI DA BERABERİNDE GETİRİYOR

Ekran kaydı yapan uygulamalar bazı kullanıcılar için zararsız gibi görünse de ekranda bulunan kredi kartı bilgileri ve banka bilgileri gibi kişisel veriler, ekran kaydı yapan uygulamalar tarafından görülebiliyor. Apple ise bu durumun önüne geçmek için kullanıcıların izni olmadan ekran kaydı yapan uygulamaları, tamamen ortadan kaldıracak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji