Apple Newton ile iPhone 6 karşı karşıya - İzle

apple-newton1

Shiftdelete'in haberine göre; Apple'ın hem çok beğenilen hem de satış anlamında bir o kadar başarısız olan akıllı el bilgisayarı Apple Newton ilginç bir yarışmanın konuğu oldu.

Uzun yıllar önce karşımıza çıkmış olan Newton el bilgisayarı, Apple'ın mevcut yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6 ile kapıştı ve ilginç bir şekilde aradan geçen onca yıla rağmen öne çıkmayı başaran taraf oldu.

"ASIRLIK" APPLE NEWTON, iPHONE 6'YA KAFA TUTTU

Teknik açıdan kaybeden taraf olarak gözüken cihaz, neredeyse Apple iPhone 6 ile aynı sürede bir metnin yazılmasına olanak sağladı. Taraflardan biri iPhone 6 üzerinden dokunmatik tuşlar ile cümleyi yazarken, diğer taraf ise el yazısı algılayan arayüz ile yazım işlemini gerçekleştirdi. Oldukça eski bir teknolojiyi kullanan ve "günümüz akıllı telefonlarına göre" tabiri caizse asırlık diyebileceğimiz Newton küçük bir farkla yarışmayı tamamladı.

Güncel iPhone akıllı telefonların temelini oluşturduğunu da söyleyebileceğimiz Newton OS 2.1'li Apple Newton, en yeni yazılım kodlarına sahip iOS ile burun buruna gitmeyi başarıyor.

Apple Newton ile iPhone 6 karşı karşıya