Apple, Hindistan'da üretimi artırma planları yapıyor
ensonhaber.com

Apple, Hindistan pazarının önemini bilerek hareket ediyor. Şirket, son zamanlarda bölgede daha fazla imalat teşviki talep etmeye başladı. Apple'ın tedarikçisi Foxconn'un, Hindistan'da üretim yapmaya hazırlandığı haberleri uzun bir süredir var, fakat görüşünüşe göre Foxconn Hindistan'da yalnız olmayacak.

pegatron

PEGATRON'UN HİNDİSTAN PLANLARI

Apple'ın Tayvan merkezli parça üretim tedarikçisi Pegatron, Vietnam, Endonezya ve Hindistan'da yeni üretim tesisleri bakıyor. Şirketin başkanı henüz detaylı bir açıklama yapmasa da ileride daha fazla bilgi vereceğini söyledi. Bununla birlikte diğer tesislerin yapılma hızı, Çin ile ABD arasında sürmekte olan ticaret savaşına bağlı olacak değişecek.

APPLE

SON MODEL iPHONE ÜRETİMİNE ODAKLANACAK

Pegatron, Apple'ın toplam siparişlerinin yaklaşık yüzde 30'luk bir kısmını oluşturuyor. Şirket, diğer rakiplerinin aksine tek bir ürüne odaklı üretim yapmadığından, bölgedeki iPhone üretimi muhtemelen hemen başlamayacak. Ancak Pegatron'un en son çıkacak iPhone modellerine odaklanması bekleniyor.

PEGATRON

HİNDİSTAN FİYATLARI DÜŞEBİLİR

Geçtiğimiz yıl tanıttığı 2018 iPhone serisinden bu yana Apple, Çin pazarındaki en büyük düşüşü yaşadı ve dünya genelinde iPhone satışları oldukça geriledi. Ancak Apple, Hindistan'da azalan satışlar için hiçbir müdahalede bulunmadı. Apple, üretimi Hindistan'a taşıyarak yüksek vergiler ödemek istemiyor ve fiyatları daha düşük tutmak istiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji