Apple ve Huawei 2019'da büyük rekabete girecek
ensonhaber.com

Pazar araştırma firmalarının araştırma raporlarına göre, 2019 yılında dünya genelinde toplamda 1.41 milyar akıllı telefon üretilecek. Bu rakam geçen yıla oranla yüzde 3,3 daha düşük. Amerika ve Çin arasında devam eden ticaret savaşlarının bu sayıyı aşağıya veya yukarıya çekebileceği söylenirken, iki ülke arasındaki ticaret savaşı devam ettiği takdirde, geçen yıla oranla yüzde 5 daha az telefon üretilebilir.

huawei

HUAWEI VE APPLE ARASINDAKİ REKABET

Huawei, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olma yolunda, Apple ile girdiği rekabette bir adım öne geçebilir. Özellikle iPhone'ların, Çin ve Hindistan pazarında yapmış olduğu düşük satışlar, Apple'ın canını bir hayli sıkıyor. Huawei ise telefon üretimini 205 milyondan 225 milyona çıkararak, Apple'ı geride bırakmak için büyük bir adım attı. Aşağıdaki grafikte, 2019 yılında tahmin edilen akıllı telefon üreticilerinin pazar paylarını görebilirsiniz.

apple

Huawei'nin, 2019 yılında Apple'ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olacağı tahmin ediliyor. Her geçen yıl artan grafiğe baktığımızda, Huawei'nin, Samsung'a bir adım daha yaklaştığı görülüyor.

Samsung ise rakipleriyle rekabet etmek için daha agresif stratejiler belirleyerek, geçen seneki pazar payını koruma yoluna gidecek. Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi üreticiler ise pazar paylarını artırarak Apple'a yaklaşmaya çalışacak.