Apple'dan akıllı pil atağı

Apple'dan akıllı pil atağı

Mobil cihazların en büyük problemi pil ömürlerinin yeterli olmaması. Bu problemden en muzdarip olan firma Apple ise yeni patent başvurusu ile daha uzun pil ömrüne sahip iPhone'lar geliştirmeyi amaçlıyor.

KULLANICI HAREKETLERİNİ ANALİZ EDECEK

Apple'ın yeni patent başvurusu, kullanıcıların hareketlerini ve alışkanlıklarını analiz ederek, kişinin cihazı hangi sıklıkta kullandığını ve hangi vakitlerde şarj ettiğini belirleyebilen bir özelliğe sahip olacak. Patent, telefon sahiplerinin hangi saatlerde uyuduğunu ve cihazla oynamadığını, gün içinde hangi uygulamaları kullanıp kullanmadığını tespit edip, kullanım şekline göre özel bir profil çıkarabilecek. Cihazı kullanmadığını zamanlarda, bu fonksiyon devreye girecek ve cihazı uyku moduna alabilecek ya da 3G bağlantısı sadece telefonu en çok kullandığınız zaman diliminde otomatik olarak açılacak.

Enerji kullanımını azaltacak özellik ile Apple ürünleri, kullanıcılarının alışkanlıklarına da adapte olabilecek. Kullanılıp kullanılmayacağı hakkında bir bilgi verilmeyen sisteme ait daha detaylı bilgiler, USPTO (ABD Patent ve Marka Ofisi) sayfasında bulunuyor.