Apple'ın içine sızan casus mühendis yakalandı
ensonhaber.com

Endüstriyel casusluk, özellikle rekabet gücü yüksek teknoloji şirketlerinin sıkça karşılaşabileceği bir durumdur. Bu casuslar genellikle işlerini iyi yaptığı için kimse tarafından fark edilmez, ancak Çinli mühendis hariç.

Apple'ın sürücüsüz araç geliştirme projesi için geçtiğimiz yıl işe başlayan Çinli mühendis Jizhong Chen, çalıştığı binada etraftaki birçok şeyin fotoğrafını çekince, diğer çalışanlar bundan şüphelendi. Şüpheler daha da artınca Çinli mühendisin elektronik eşyalarını inceleme kararı alındı.

BİRÇOK FOTOĞRAF VE BELGE BULUNDU

Çinli mühendisin telefon ve bilgisayarlarında yapılan aramalarda, şirket içinde çekilen yüzlerce fotoğraf, kılavuz ve gizli bilgiler içeren dosyalar bulundu. Apple araştırmacıları, Çinli mühendisin, Xiaopeng Automobile adlı bir firmaya iş başvurusu yaptığını ve bu belgeleri o firma için sızdırdığını iddia etti. Xiaopeng Automobile ise Çinli mühendisle görüştüğü iddialarını reddetti.

İLK CASUSLUK OLAYI DEĞİL

Apple, Çinli mühendisi işten çıkararak durumu FBI'a bildirdi ve Jizhong Chen apar topar gözaltına alındı. Bu gelişme, Apple'ın sürücüsüz araç projesindeki ilk casusluk olayı değil. Geçtiğimiz temmuz ayında Apple'da çalışan başka bir mühendisin, Apple'ın sürücüsüz araba projelerini çalarak başka bir firmaya aktardığı iddia edilmişti.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji