Apple'ın ilk katlanabilir iPhone'u hakkında bilgiler
ensonhaber.com

Samsung'un 20 Şubat'ta Galaxy S10 ve Galaxy F katlanabilir telefonunu tanıtması bekleniyor. Özellikle Galaxy S10 serisi, Samsung'un bu yılki en büyük gelir kaynaklarından biri olacak. Özellikle katlanabilir telefon yarışına rakiplerinden bir adım önde başlamak isteyen Samsung, Galaxy F adıyla piyasaya çıkması beklenen ilk katlanabilir telefonuna bir hayli önem veriyor.

iphone

APPLE SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Apple, Microsoft, Huawei, LG ve Xiaomi gibi diğer akıllı telefon üreticileri de ilk katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmek için gün sayıyor. Ancak bu büyük telefon üreticilerinin arasındaki en sessiz olanı Apple gibi görünüyor. Diğer telefon üreticilerine kıyasla Apple, ilk katlanabilir iPhone'un ne zaman üretileceğini ve ne zaman piyasaya sürüleceğini henüz açıklamadı. Ortaya çıkan bazı bilgilere göre Apple, ilk katlanabilir iPhone'ları gelecek sene piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

iphone

ESKİ iPHONE PATENTİ

Yıllar önce ortaya çıkan garip bir tasarıma sahip iPhone patenti, birçok kullanıcıyı meraklandırmıştı. Apple'ın sarılabilen iPhone'u olarak bilinen aşağıdaki patent resminde bulunan telefon, Apple'ın önceden kabul ettiği çeşitli tasarım özelliklerini gösteriyor. Telefonun etrafını tamamen saran ekran tasarımı, tasarım olarak çok farklı görünsede Apple'ın, bu eski patentin üzerinde çalışma yapıp yapmadığı bilinmiyor.

apple

Ancak araştırmacılar, son gelişmelerden hareketle bu patenti tekrar gündeme aldı. Belki de Apple, katlanabilir iPhone tasarımını baştan sona gözümüzün önünde sakladı. Bu patent resminden yola çıkarak oluşturulan aşağıdaki fotoğraf, katlanabilir iPhone'un bu şekilde olabileceğini gösteriyor.

apple

Samsung Tasarım İnovasyon Merkezi Başkanı Federico Casalegno'nun geçen hafta yaptığı bazı açıklamalar, Samsung'un Apple'ın katlanabilir iPhone için hangi tasarımı seçtiğini bildiğini gösteriyor. Samsung'un ise bu bilgiyi nereden aldığı bilinmiyor.

APPLE VE LG İŞ BİRLİĞİ

Birkaç yıl önce Apple'ın, Samsung'un kopyalamasını engellemek için LG ile birlikte bir ekran tasarımı geliştirdiği ortaya çıktı. O zamanlar bu tasarımın katlanabilir akıllı telefonlar için geliştirildiği söylentileri vardı. Şimdi ise LG, kendi katlanabilir telefonu hakkında konuşurken, Apple ise hala sessiz kalmayı tercih ediyor.

APPLE

BU TELEFON KİME AİT?

Geçtiğimiz haftalarda size duyurduğumuz Xiaomi'ye ait olduğu söylenen aşağıdaki katlanabilir telefon videosunun, hala resmi olarak hangi şirkete ait olduğu kanıtlanmadı. Apple'ın yukarıdaki sarılabilen ekran patentini düşündüğümüzde, bu telefona benzer bir katlanabilir telefon piyasaya çıkaracağı söyleniyor. Acaba bu video gerçekten hangi markaya ait?

Xiaomi'ye ait olduğu iddia edilen katlanabilir telefon VİDEO