Apple'ın iPhone satışları 2020 yılına kadar toparlanamayabilir
ensonhaber.com

Apple son zamanlarda oldukça zor zamanlar geçirmesine rağmen, birçok analist iPhone satışlarının 2019'un ikinci yarısında tekrar toplanacağına inanıyor. Ancak UBS analistlerine göre durum hiç de öyle gözükmüyor.

Business Insider'ın ulaştığı UBS raporlarına göre Apple, iPhone satışlarınde sert bir kayaya çarptı. Satışları tekrar artırmak için birçok promosyon uygulayan şirket, yine de beklediği satış rakamına ulaşmadı.

iphone

Özellikle ilk başlarda bu düşük satış rakamlarını fazla umursamayan Apple, bugün yaptığı açıklamada, bazı ülkelerdeki para birimlerinin değer kaybettiğini ve Türkiye de dahil olmak üzere iPhone fiyatlandırmalarını yeniden düzenleyeceklerini söyledi.  [ ilgili haber ]

Analistlere göre Apple'ın yeni çıkaracağı 2019 iPhone serisi, geçtiğimiz yıla göre çok yüksek satış rakamlarına ulaşamazsa, düşük satış grafiği 2020 yılının sonlarına kadar devam edebilir.

tim cook

UBS analistlerine göre 2019 iPhone serisi, şirketin satışlarını tekrar artırabileceği gibi satışları daha da fazla düşürebilir. Eğer gelecek sene Apple, 5G destekli veya katlanabilir bir iPhone modeli ile sevenlerinin karşısına çıkarsa, bu satış rakamları da artabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji