Apple'ın yeni gaz algılama patenti ortaya çıktı
ensonhaber.com

Kıyamet koşullarında geçen yabancı filmleri izlediyseniz, muhtemelen insanların kurtulmak için yer altı sığınaklarına gittiğini ve sığınaklarda çeşitli tehlikeleri algılayan (deprem, sel, fırtına, radyoaktif malzeme) sensörler olduğunu görürsünüz, Ancak Apple, bunun için sadece bir iPhone'a ihtiyacınız olduğunu düşünüyor.

APPLE

ZEHİRLİ GAZLARI ALGILAYABİLİYOR

Yeni ortaya çıkan bir Apple patenti, potansiyel olarak ölümcül bir ortamdaysanız sizi uyaracak bir gaz sensörü bulunan bir Apple cihazı olacağını gösteriyor. Evinizde, iş yerinizde veya dışarda bir gaz sızıntısı varsa, bu özellik oldukça işinize yarayabilir. Patentte yer alan bilgilere göre bu sensörün metan gibi gazlarla birlikte karbonmonoksit, azotdioksit ve kükürtdioksit gibi toksit gazları tespit edebileceği öne sürülüyor.

Aşağıdaki patent görüntülerinde, Apple'ın saatine benzeyen giyilebilir cihazları gösteren şekiller görülüyor.

apple

GAZ SENSÖRLERİ HAYAT KURTARABİLİR

Apple, ekleyeceği bu yeni özelliklerin ileride satışları artırabileceğini düşünüyor. Dün sizlere ulaştırdığımız haberimizde, Apple'ın küresel iklim değişikliklerinin satışları artıracağını düşündüğünü belirtmiştik. Umarız gaz algılama sensörü ve bunun gibi diğer özellliklerin mobil cihazlar için sunulması pek uzun sürmez.