Aranan teröristler listesine giren Gülen ne dedi

İçişleri Bakanlığı "ödül yönetmeliği" kapsamında aranan teröristlerin listesini yer aldığı listeyi açıklamıştı. Listede Fethullah Gülen, kırmızı kategoride yer almıştı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, "terörist listesine alındığı" haberi geldiğinde yanında bulunduğu Fethullah Gülen'in değerlendirmesinin ne olduğunu yazdı.

İLK KUR'AN İSTEYEREK AYET OKUDUĞUNU BELİRTTİ

Kurucan, önce Kur'an isteyerek ayet okuduğunu belirttiği Gülen'in "İyonya ve Grek felsefesi içimize vizesiz girmiş" dediğini nakletti. Ahmet Kurucan'ın, Gülen'in sözlerine atıfla "Önce insan sonra Müslümanız" başlıklı yazısı şöyle:

Aranan teröristler listesine giren Gülen ne dedi

"Hocaefendi'nin zihnime kazındığı dediğim cümlesini böyle yorumlarken yine ona dayanıyorum. Daha önceden de bir vesile ile kaleme almıştım; başka bir dine mensup üst düzey dini liderle görüşürken Hocaefendi ona, “Biz önce insan, sonra Müslüman'ız” demişti. Önce insan sonra Müslüman olmak; insani kimliği dini kimliğin önüne çıkartmak dinimizin de emridir. Nice Kur'an ayeti, nice Hz. Peygamber (sas) beyanı ve tatbikatı bunu ispatlamaktadır.

Sözün geldiği bu aşamada şu sorunuzu duyar gibiyim; ya şimdi? Evet, içler acısı halimiz. Dini kimlik bir yana mezhep, meşrep, cemaat, tarikat, ırk, cins, kültür, meslek hatta bir spor kulübüne taraftarlık kimliğini bile insan kimliğinin önüne çıkartanlar var. Alvar İmamı merhum boşuna dememiş; “Allah bizi insan eyleye.”

İnsan, hangi anlayış ve dinden olursa olsun, Allah'ın yarattığı abidevî şahsiyettir. Bakın, Kendisine yapılan secdede Hz. Adem'i öne sürmüş Allah ve secde edin buna demiş. Eğer Allah'tan başka bir varlığa secde edilecek olsaydı, bu insan olurdu. İnsan böyle büyük ve önemli bir varlık. Bu mülahazalarla insana bakmak lazım…

16 YAŞIMDAN BERİ YANİ 60 YILDAN BERİ...

Birlikte yaşama kültürünü canlandırmalı. Ülkemizdeki korkunç ayrıştırmanın meydana getirdiği yırtık kolay kolay yamanmaz… Sadece bugünü yaşamamalı, bugünlük insan olmamalı; yarını, yarından sonrasını da hesaba katarak çalışmalı…

16 yaşımdan yani 60 yıldan beri insanların birbirleriyle müsamaha ikliminde yaşayacaklarının rüyasını gördüm. Bu rüya gerçekleşme faslına girdi. Şimdiki fırtınalar sizi ümitsizliğe sevk etmesin. Şayet kemale doğru yürüyorsanız kat'iyen yese düşmeyin. O hiddetler, şiddetler hiçbir zaman kalıcı olmamıştır. O hiddetleri gösterenler de bir yâd-ı kabîh olarak tarihe kaydedilmişlerdir...

TUVALETE DÜŞEN KELEBEĞİ KURTARMAK İÇİN YARIM SAAT UĞRAŞTIM

Ben tuvalet taşına düşen bir kelebeği kurtarmak için yarım saat uğraşmış ve onu pencereden uçurduğumda kendimi Hac'da gibi hissetmişimdir. Bizim karakterimiz budur ve bu karakteri korumak mecburiyetindeyiz.”

İçişleri Bakanlığı aranan teröristlerin listesini yayınladı Aranan teröristler listesine giren Gülen ne dedi