Arda ile Muhammed'in ilginç hayat hikayeleri

Arda ile Muhammed'in ilginç hayat hikayeleri

Küçük yaşta Barcelona tarafından denenen ve tek başına gelmesi şartıyla kabul edilen ancak ailesinden ayrı kalmamak için teklifi kabul etmeyen Muhammed Demirci ile dün akşam Katalan ekibine transfer olan Arda Turan'ın hayat hikayeleri ilginç benzerlikler taşıyor.

BAYRAMPAŞA'DA DOĞDU BARÇA'YA GİTTİ

Arda Turan... Bayrampaşa'da doğup büyüyen ve daha sonrasında git gide yükselen bir kariyere sahip olan yıldız futbolcu, dün akşam İspanyol devi Barcelona'ya transfer olarak tüm dünyayı sallamıştı.

BARÇA'YI SEÇMEDİ BAYRAMPAŞA'YA KADAR DÜŞTÜ

Muhammed Demirci... Beşiktaş alt yapısından yetişen ve Barcelona'nın dikkatini çeken 20 yaşındaki futbolcu, küçük yaşta İspanya'ya davet edilmiş ve Katalan ekibi tarafından denenmişti. Ortaya koyduğu peformansla İspanyolları etkilemeyi başaran Muhammed, ailesiyle birlikte değil de tek başına gelmesi istenilince teklifi kabul etmemişti.

Yıllar sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhammed şunları söylemişti; ''2007 yılında minik takımda oynadım. Aynı yıl Barcelona'ya denenmeye gittim. Barcelona yetkilileri daha öncesinde beni takip etmiş ama canlı da izlemek istemişler. Orada kaldığım 10 gün bana çok şey kattı. 10 günün sonunda tek başıma gelmem şartıyla beni almak istediler. Ama ailem tek başıma gitmemin uygun olmadığını düşündü. Ben de tabii ki bu karara saygı duydum ve Beşiktaş'ta devam ettim.''

BAYRAMPAŞA'DA İDMANLARA BAŞLADI

Beşiktaş ve kiralık olarak gittiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da beklenen patlamayı bir türlü yapamayan genç futbolcu, geçtiğimiz günlerde Norveç'in Rosenborg takımı tarafından denenmiş ancak fiziki yetersizliğinden ötürü transfer edilmemişti.

Tüm bunların ardından dün ilginç bir olay yaşandı... Muhammed'in Arda'nın Barcelona'ya transfer olduğu saatlerde Beşiktaş'in pilot takımı Bayrampaşa ile antrenmanlara çıkmaya başladığı öğrenildi.

Bir futbolcunun yükselip diğerinin çöküşünü gösteren bu ilginç hikaye genç futbolcular için önemli dersler barındırıyor.