Arda Turan, Beşiktaş'ı Aletico Madrid'e benzetti

Arda Turan, Beşiktaş'ı Aletico Madrid'e benzetti

Barcelona forması giyen Arda Turan, Galatasaray'ın Türkiye'nin Barcelona'sı olduğunu ifade ederken, Beşiktaş'ı Atletico Madrid'e benzetti.

G.SARAY'IN DAHA ÇOK PARASI VAR

Kariyerlerinde İspanya macerası yaşayan Nihat Kahveci ve Emre Belözoğlu da, Arda ile ilgili yorumlarda bulundu. Fransa'da yayın yapan So Foot'a konuşan Arda Turan, "Türkiyenin dışında Galatasaray'ın imajı, İspanya'daki Barcelona'ya daha çok benziyor. Atletico ise Beşiktaş'ı anımsatıyor. Ekonomik olarak Galatasaray'ın, Beşiktaş'a göre daha çok parası var, tıpkı Barça'nın Atletico'dan fazla olduğu gibi" dedi.

TERİM SAYESİNDE KORKUSUZ OLDUK

Fatih Terim'in kariyerindeki etkisine de değinen milli yıldız, "Fatih Terim bana ilk sözleşmemi önerdiğinde 13 yaşındaydım. İyi bir oyuncu olabileceğimi hissetti ve kendimi değerli hissettim. Fatih Terim bize, rakip kim olursa olsun hiç kimseden korkmamayı öğretti. Türkiye, Fatih Terim ile kazanabileceğini öğrendi. Ondan önce Türk futbolu iyiydi fakat harika değildi" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BASKI ÇOK BÜYÜK

Galatasaray'da kaptanlık yaptığı dönemi de değerlendiren Arda Turan, "Galatasaray'da aç kaybettiğimiz zaman, taraftarlar şöyle diyordu: "Arda, bunu ve bunu yapmana ihtiyacımız var. Bu sorunu ya da o sorunu ortadan kaldır". Baskı çok büyüktü. Türkiye'de insanlar, futbol için burada olduğundan daha fazla çıldırıyor" ifadesini kullandı.