Arif Erdem'den Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'a gönderme

Arif Erdem'den Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'a gönderme

Yıllarca Galatasaray ve A Milli Takım'ın formasını yıllarca başarıyla giyen , teknik direktör Arif Erdem, Galatasaray'daki temel problemin disiplin ve özgüven eksikliği olduğunu söyledi.

Burak Yılmaz'ın "Anderlecht maçında şut çekmekten korktum, küfür yerim diye, o nedenle pas verdim" açıklamasını son derece talihsiz bir açıklama olarak değerlendiren Erdem, Radyospor'a yaptığı açıklamada "Sonuçta futbolcu öz güveninizi kaybederse, o sahada durmanın anlamı yok. Sonuçta futbolcuysanız taraftar bağıracak diye düşünüyorsan sen orada olmamalısın. Burak benim sevdiğim bir oyuncudur. Ama şunu bilmeli. Taraftarın işi sen değilsin ki! Sen gol attırmak, gol atmak için varsın. Taraftar ister ıslıklar, ister alkışlar. O, taraftarın bileceği bir iş. Orada topun hakimi kim, sensin. Taraftar gelip vurmayacak ya da pas atmayacak ki. Sen bu konuda karar veremiyorsan orada durmanın anlamı yok. Galatasaray'da tek problem bu. Öz güven sorunu var. Sorumluluk almaktan kaçıyorlar. Taraftar ıslıklayacakmış, yuhalayacakmış. Bırakın bunları. Siz işinizi yapın. Taraftar hiç bir zaman yüreğini koyan, takımı için her şeyini veren futbolcuyu hiç bir zaman yuhalamaz. Ama taraftar da bir şeylerin farkında ki bunlar oluyor. Sen formanın hakkını verebilirsen, taraftar seni yuhalamaz. Sen formanın hakkını veremiyorsan, sen gol de atsan o taraftar seni yuhalar. Galatasaray taraftarı böyledir. Sen formanın hakkını veriyorsan, hiç korkma dümdüz çıkarsın. Merak etme. Sen hakkını veremiyorsan, gol kralı da olsan taraftar seni ıslıklar. Problem öz güven sorunudur" dedi.

"KÜSTÜM DARILDIM YOK"

Selçuk İnan'ın durumuna da değinen Arif Erdem, "Küstüm, darıldım, oynamıyorum lafları futbolda yok. Selçuk, bir önceki senedeki Selçuk profili çizmiyor. Kendisi de farkındadır. İyi olmak için daha çok çalışmalısın. Kafanı arındırmalısın. Eğer gerçekten benden kaptanlığı alın, ben yapamıyorum diyorsan. Bu iş böyle olmaz. Bu özgüven sorunu bu kardeşlerimizde yaşanıyor. Sen istenileni yapamazsan bunu yaşarsın ya da kendi istediklerini yapamıyorsa bunu yaşar. Sen profesyonel futbolcuysan, kulübün sana karşı yükümlülüklerini yerine getiriyorsa sen de çıkıp profesyonelce davranmak zorundasın. Sorumluluğum çok, takım kaptanlığını alın demek futbolun içinde yok. Herkes kötü oynayabilir. Ama kötü mücadele edemezsin. Galatasaray'daki en büyük problem bir disiplin, iki özgüven. Benim gördüğüm bu. Bu şekilde giderse Galatasaray'ın bu yarışın içerisinde olma ihtimali kalmaz." dedi.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..