Arınç: Bunu çoluk çocuk işine bırakmayız

Arınç: Bunu çoluk çocuk işine bırakmayız

HSYK kararnamesi için "kıyım kararnamesi" ifadesinin kullanıldığının belirtilmesi üzerine Arınç, "Buna kıyım kararnamesi demek için kıyılmak lazım. Böyle bir şey mümkün değil. Her sene yaz kararnamesi çıkar, hatta 2 gün önce çıkardık ki herkes ailesiyle, çocuklarıyla ilgili daha rahat karar verebilsin diye" ifadesini kullandı.

"HİÇBİR BAKANIMIZ İMRALI'YLA GÖRÜŞME YAPMADI''

"Çözüm süreciyle ilgili yasal bir boşluğun doldurulması gerekiyor en azından görüşme yapan isimler doğrultusunda. Bakanların İmralı'ya gittiği iddiaları gündeme getirildi. Gitti mi, gitmesi gerekir mi? Başbakan eve dönüş hedefimizdir dedi. Bu hedef için adı af olmayacak ama farklı bir düzenleme mi gündeme gelecek? Bu bir demokratikleşme paketi içinde mi gelir?" sorularını yanıtlayan Arınç, "Çözüm süreci konusunda hiçbir bakanımızın İmralı'yla görüşmesi kesinlikle olmamıştır" dedi.

'İNADINA OLACAĞIM' DEDİM OLDUM

Şimdiye kadar bir tek Meclis Başkanlığına talip olduğunu anlatan Arınç, gazetelerde eşi başörtülü olanların Meclis Başkanı olamayacağı yönündeki haberleri hatırlattı. Arınç, "O zaman böyle rezil düşünceler vardı. Hamdolsun 10 sene sonra yok. Nereden nereye geldik. Benim eşimin başında da örtü var, ben Meclis Başkanı olamazmışım. 'İnadına olacağım' dedim ve oldum Allah'a çok şükür. 5 sene de bu ülkede güzel Meclis Başkanlığı yaptım. Bunun ötesinde hiçbir hayalim, hiçbir hedefim yoktur" dedi.

''HAKKIMDA GIYBET YAPANLAR VAR, VAZGEÇSİNLER''

Başbakanlığa layık en az 10-20 insanın adını rahatlıkla söyleyebileceğini dile getiren Arınç, kendisine sorulduğunda da başkasının ismini tavsiye edeceğini belirtti. "Benim ismimin üzerinden bir şekilde dedikodu yapan, gıybet yapan, hepsi benim elimden su içmiş pek çok insan var, bunlar lütfen bu mübarek gün hatırına bu işlerden vazgeçsinler" diyen Arınç, şöyle devam etti:

''YETER ÇEKTİĞİMİZ ÇİLE''

"Yaşım 65'i geçti. Bana deseniz ki 20 sene daha siyaset yapar mısınız, ömrüm olursa yaparım ama ben kararımı verdim. Yeter artık, yeter çektiğimiz çile. Artık 2015'te bizim de biraz salim düşünmeye ihtiyacımız var. Kahvaltı yapmaya geliyorum, kafamda bin türlü soru. Bu kolay bir iş değil. Allah kimseye vermesin böyle bir şey.

''ALLAH TAYYİP BEY'E YARDIM ETSİN''

Şu anda Musul'da ne oluyor, şu anda bilmem nerede ne oluyor, kiminle görüşülüyor, nasıl bir netice alındı, nerede kırıldı, nerede düzeldi, bunlar kolay iş değil. Allah Tayyip Bey'e yardım etsin, Başbakanımıza. Çekilecek çile değil bu, ülke yönetmek çok zor bir iş. Çelik çomak işi değil. Bazıları keyfinden, rahatından her gün yumurtluyor.

Bizim işimiz çok zor. Türkiye yönetilmesi en zor ülkelerden birisi. Bu ülkeyi 12 senedir başarıyla yöneten bir Başbakan var Türkiye'de. Çelik gibi sinirleri var, iradesi güçlü, tam bir lider. Böyle insanlar gelmeli Türkiye'ye. Aklıyla hareket eden, zihni melekeleri çok güçlü, her şeyi ihata edebilecek, ülkeye iyi yönetim getirebilecek bir insan. Bunun gibi çok insanımız var."

"BUNU ÇOLUK ÇOCUK İŞİNE BIRAKMAYIZ''

AK Parti'yi sokakta bulmadıklarını ifade eden Arınç, "Bu parti bir karar verecekse bunu böyle çoluk çocuk işine bırakmayız, kim layıksa o gelir, ülkeyi bir sene yönetir, ondan sonra da devam eder veya yenisi gelir" diye konuştu.