Arınç: Deniz Feneri davasından rahatsızım - İzle

Arınç: Deniz Feneri davasından rahatsızım - İzle

ENSONHABER.com/ÖZEL Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün'de konuğu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son günlerin tartışmalı konularına cevap verdi.

KARAYILAN İDDİALARI

Arınç, gündemin en sarsıcı konusu hakkında, "İran'la yapılan temaslar ile Karayılan iddiasını doğrulayacak bir bilgiye resmi olarak sahip değiliz. Ama unutmayalım ki PKK'nın İran kolu PJAK diz çöktü ve İran'dan çekildi. Karayılan'ı Türkiye'nin teslim almadığı haberleri ise senaryodur.

'EV HAPSİ İMKANSIZ'

Öcalan'ın ev hapsi ise imkansız. Bunlar terör örgütünün istekleridir. Bu örgütün dediklerini dikkate almak, büyük bir devlete ne kadar yakışır?" şeklinde yorumladı.

'O ZATEN ÇARKÇI KEMAL'

Arınç, Birand'ın Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği 'köstebek bakanı' da sordu. Arınç, 'Deniz Feneri köstebeği' iddiasının sahibi olan Kılıçdaroğlu'na çok sert konuştu. Arınç, "İsminin çarkıçı Kemal'e çıktığını, doğrulayabilecek çok ciddiyetsiz işlerle bugüne kadar meşgul oldu. O kendisini yolsuzluklarla mücadele eden birisi olarak takdim ediyor. Ama adeta elinde çekiç olan, herkesi de civi gibi gören bir anlayışla yola çıkıyor. Kendisinin dışında herkes yolsuzluk yapmaktadır. Sayın bakanımız Atalay hakkında çok sevimsiz bir şekilde ismini köstebek koymak suretiyle onu aşağılayan, ona hakaret eden bir yafta yapıştırmasını ben doğru bulmuyorum. Bu iddiaların hiçbiri ispat edilmediği zaman, bu köstebek lafı Beşir Atalay'da zaten tutmaz. Ama Kılıçdaroğlu'nun alnına yapışır" dedi.

DENİZ FENERİ DAVASINDAN RAHATSIZIM

Birand açık açık "Deniz Feneri davası size genel olarak rahatsızlık veriyor mu?" diye sordu. Arınç'ın cevabı da çok açık ve netti. "Veriyor tabi. Vermez mi? Bunların bir an önce bu yargı süreci bitecektir. Ve her şey ortaya çıkar. Ben Deniz Feneri'nin Türkiye'deki faaliyetlerine eşi ile birlikte katılmış bir insanım. Bu derneğe güvendim. Bütün faaliyetlerine maddi destek sağladım. İmkanlarımla fakirlere, yoksullara ben de ulaşmaya çalıştım. İnanıyorum ki Türkiye'deki faaliyetleri temizdir. Eğer yanlışları varsa bu beni yaralar. Çünkü ben onlara güvendim. Eğer yanlışları varsa beni yaralar. Benim gibi binlerce insanı da yaralar" şeklinde yorumladı.

İşte Arınç'ın o sözleri...