Arınç: Günay'dan özür diliyorum

Arınç: Günay'dan özür diliyorum

Ucube polemiği sırasında Başbakan Erdoğan'la ters düşen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay için 'Allah kimseyi o duruma düşürmesin' diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Bakan Günay dün 32. Gün programında 'Nas Suresi' ile cevap vermişti.

ARINÇ ÖZÜR DİLEDİ

Bülent Arınç'ın Günay'dan özür dilediği videoyu izlemek için tıklayın

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ertuğrul Günay'dan özür diledi. Arınç, 'Ben o konuşmayı yaparken sayın Günay'ı küçültmek ve ya aşağılamak için söyledim. Benim söylemek istediğim şey Sayın Başbakan'ın çok açık bir şekilde ifade ettiği bir şeyi bu şekilde yorumlanmasına ilişkindi. Ben sayın Günay'ı çok severim. Bunun ötesinde sayın Günay'ın benim üzerinde çok büyük bir emeği var.

Refah Partisi döneminde bir gecede yaptığım bir konuşmadan ötürü İzmir DGM'de yargılandım ve 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldım. Dava Yargıtay'a giderken sayın Günay beni tanımadığı halde İzmir'e geldi ve benim avukatım oldu.. Beni savunan üç beş kişiden biridir. Sayın Günay bunu maksadı aşan bir söz olarak görüyorlarsa buradan sayın Günay'dan özür diliyorum.' dedi.

GÜNAY DİYARBAKIR'DA KONUŞTU

Arınç'ın, "Günay'dan çok özür diliyorum" sözlerine Bakan Günay Diyarbakır'da cevap verdi. Bakan Günay ise Arınç'a cevap olarak; "Kapattım arkadaşlar o konuyu, Allah'a havale ettim, kapattım" dedi.