Arınç'a göre AK Parti'nin başarısı Erdoğan'ın değil

ARINÇ

Eski AK Partili Bülent Arınç, BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Medyada pek çok mecranın kendisine kapatıldığını düşündüğünü söyleyen Arınç, "Bizim damarımızda muhaliflik yok. Eleştiri var." diye konuştu.

Arınç damarımızda muhaliflik yok dese de açıklamaları tam tersi yöndeydi. Eski siyasetçi, önce AK Parti'nin kurucuları arasında kendisinin de olduğunu anlattı. Sonra AK Parti'nin başarısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olmadığını savundu.

"PARTİYİ BİZ KURDUK"

2001'de halkın önüne güzel bir tablo koyduklarını anlatan Bülent Arınç, "Güzel bir fotoğraf tablosu. Tayyip bey var, Abdullah Gül bey var, ben varım, o var, bu var. Millet bizim fotoğrafımızı beğendi. Süleyman Demirel’in aile fotoğrafında kim varsa, millet onları reddetti. Ama AK Parti’nin aile fotoğraf tablosunda kim varsa millet onları kabul etti." diye konuştu.

"BU PARTİ TAYYİP'İN PARTİSİ DEĞİLDİR"

"Bu AK Parti’nin başarıları tek başına Recep Tayyip Erdoğan’ın başarıları değildir" değildir diyen Arınç, "Sayın Bekir Bozdağ’ın da kulağını çınlatalım. Bu parti Tayyip’in partisi değildir. Bu parti milletin bize bir emanetidir, hepimizin partisidir. Bir kişinin şahsi mameleki haline getirilemez" ifadelerini kullandı.