Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
Arınç, gündemin merkezinde yer alan dershane polemiğine ilişkin olarak oldukça ayrıntılı bir açıklamada bulundu. "Özellikle dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bilgiler bulunması nedeniyle, konunun muhatapları ile beraber tekrar görüşülmesine karar verildi. " dedi.


BAŞBAKAN'IN DİYARBAKIR PROGRAMI


Son Diyarbakır programıyla ilgili arkadaşlarımız çok olumlu izlenimler edindiklerini, yapılan toplantıları ve 1 katrilyona yakın Diyarbakır ve ilçelerinde yapılan yatırımların çok başarılı olduğu konuşuldu. Çözüm sürecinin ve bölge insanının hükümetimize bakışının çok müsbet olduğu ifade edildi.

DERSHANELER TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanımız dershaneler konusundaki çalışmayla ilgili bilgilendirme yaptı. Özellikle dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bilgiler bulunması nedeniyle, konunun muhatapları ile beraber tekrar görüşülmesine karar verildi. Sayın Bakanımız bu çalışmayı yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'na yeniden bilgilendirme yapacak.


Dershane gerçeğini biliyoruz, eğitime katkı olsun diye düşünülmüş ve iyi düşünülmüş ve kanun içinde de yeri var. Ama 7, 8, 9. Kalkınma Planı'nda dershanelerin süreç içinde eğitime kazandırılması ve kalite getirilmesi planlamış. Bunlar Meclis'te kabul edilmiş, o zaman tartışma da olmamış.


Bu hükümet 11 yıl içerisinde hükümete öyle bir destek verdi ki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Savunma Bakanlığı'nın önünde tutmuş bir hükümetiz. Bu eğitim öğretim yılı konuşmalar yapmak için bir dosya hazırladım kendime, şu anda anaokulundan lise sona kadar 16 milyon öğrencimiz var. Bu Avrupa'nın 4 ülkesinin nüfusu kadar. 16 milyon öğrenciye 800 binden fazla öğretmenle hizmet veriyoruz.


Sınıfların 30 kişiyi geçmemesini sağlıyoruz. Şimdi tabletler vereceğiz. Şimdi artık diyoruz ki dershaneler ihtiyaç kalmamalı. Nitelikli eğitimi okullarımız vermeli, ailelerimiz külfetten kurtulmalı.

İHTİYAÇ OLMAKTAN ÇIKTI


4+4+4 sistemi ciddi bir şekilde uygulanırsa yeni seçmeli dersler, yeni ders programlarıyla ve kat sayı engelinin kaldırılmasıyla dershaneler bir ihtiyaç olmaktan çıktı diye düşünüyoruz.

'BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ'


Eğitim devletin birinci işidir. Bugün çok güzel bir görüşme yaptık. Sayın bakanımızın önerisi üzerine sayın başbakanımız talimat verdi. ‘Kim ne söylüyorsa görüşeceksiniz, neler karşılanabilir bakacaksınız sonra da halkımızın karşısına net olarak çıkacaksınız’ dedi. Eleştirilerde bulunan herkesin eleştirilerine saygı duyuyorum. Biz hükümetimiz ile öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında başka bir yapıyı gerekli duymuyoruz.