Arkadaşını öldürüp taziyesine giden sanığa müebbet hapis
Ajanslar

Adana'da ormanlık alanda 4 Ocak 2013'te tabancayla öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Ölenin üzerinden çıkan alacak listesinden, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan kesimhanesine gidip geldiği belirleyen jandarma ekipleri, kesimhane kayıtlarında yaptığı incelemede ölenin, 7 çocuk babası Seyithan Dağ olduğunu belirledi.

Arkadaşını öldürüp taziyesine giden sanığa müebbet hapis

SERBEST KALMIŞTI

Jandarma ekipleri, Dağ'ın en son görüştüğü Cumali Dokuz'u gözaltına aldı. Sorgusunda cinayet suçlamasını reddeden Dokuz, ölen kişinin arkadaşı olduğunu ve 23 bin lira borcunu ödedikten sonra Dağ'ı kent merkezinde otomobilinden indirdiğini ileri sürdü. Bu ifade üzerine şüpheli serbest bırakıldı.

TAZİYE ÇADIRINDA GÖZYAŞLARI

Cumali Dokuz, serbest bırakıldıktan sonra Dağ'ın evinin önünde kurulan taziye çadırına gidip yakınlarına başsağlığı dilerken gözyaşı döktü.

CANLI YAYINA ÇIKIP KATİLİN BULUNMASINI İSTEDİ

Dokuz ayrıcı çıktığı televizyonlarda arkadaşını öldürenlerin bulunması istedi.

JANDARMA TEKRAR İNCELEDİ

Jandarma ekipleri cinayeti çözmek için olayın meydana geldiği yerin yakınındaki mobese, işyerleri ve yol kenarlarındaki güvenlik kameralarını inceledi.

TUTUKLANDI

Yapılan çalışmalarda, Dokuz'a ait aracın olay yerine yakın bölgelerde bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine 15 Ocak 2013'te yeniden gözaltına alınan Cumali Dokuz, olay günü satın aldığı otomobilin borcu olan 23 bin lirayı ödediğini ve Seyithan Dağ'ı çarşıda indirdiğini, arkadaşını kesinlikle öldürmediğini tekrarladı ancak tutuklandı.

TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇU

Tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Dokuz, suçlamayı kabul etmedi.