Arthur Laffer: Erdoğan'ı istemekte çok haklıyım

1

ABD'li kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 'siyasi' bir karar alarak Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke notunu düşürse de, ABD'li ünlü iktisatçı Arthur Laffer, Türkiye ekonomisinin ABD'de den daha iyi olduğunu söyledi.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından 8 Eylül 2016 tarihinde Ankara'da düzenlenen, toplantıya katılan 'Arz yönlü iktisadın babası' olarak da dünyaca bilinen ABD'li ekonomist Arthur Laffer, ona atfen çıkan 'Erdoğan'ı bize verin Obama'yı alın' haberleriyle ilgili Yeni Şafak'a e-mail gönderdi.

"ERDOĞAN'I VERİN OBAMA'YI ALIN DEMEKTE ÇOK HAKLIYIM"

E-mailde "Türkiye'nin ekonomisi her yerdeki en iyi performans sahibi ekonomilerden biri” vurgusu yapan Laffer, " Türkiye kamu borcunu yüzde 50 azalttı, ABD arttırdı, Türkiye kurumlar vergisini yüzde 20’ye düşürdü, ABD’de yüzde 35’lerde uygulanıyor. Türkiye özelleştirirken, ABD devletleştiriyor. Şimdi bunlara bakınca ‘Erdoğan’ı verin Obama’yı alın’ demekte çok haklıyım” sözlerine yer verdi.

Arthur Laffer, “Tekrar bu yaşlı ABD'li profesöre kibarlığın için teşekkür ederim. Türkiye'yi seviyorum” sözleriyle noktaladı.