ASELSAN'da şüpheli ölümün ayrıntıları

ASELSAN'da elektrik-elektronik mühendisi olarak çalışan Erdem Uğur (28), evinde ölü bulundu.

YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU

İki gündür haber alınamayan genç mühendisin evine arkadaşları gitti. Kapının açılmaması üzerine polise haber verildi. Olay yerine gelen polis, çilingir yardımıyla girdiği evde Uğur'un cesediyle karşılaştı. 28 yaşındaki mühendis, yatağının üzerinde battaniye örtülü, mutfak tüpüne bağlı hortum ağzında bulundu.

ASELSAN'da şüpheli ölümün ayrıntıları

ASELSAN'DA 6. ÖLÜM

İzmirli ve bekâr olan Erdem Uğur'un, ölçüm ve kalibrasyon konusunda uzman olduğu öğrenildi. Son yıllarda ASELSAN'da çalışan 5 mühendis şüpheli şekilde hayatlarını kaybetmişti, Erdem Uğur ile bu sayı 6'ya çıktı.

ASELSAN mühendisi Erdem Uğur evinde ölü bulundu Video

ZEHİRLENEREK ÖLDÜ

Olay, dün sabah saatlerinde Çankaya Cebeci Mahallesi'nde gerçekleşti. İki gün önce iş arkadaşlarına mesaj atan Erdem Uğur, rahatsız olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi. Daha sonra Uğur'dan haber alamayan arkadaşları, durumunu öğrenmek için evine gitti. Kapıyı çalan arkadaşları içeriden ses gelmeyince polisi aradı. Çilingir yardımıyla içeri giren polis Uğur'u yatağında hareketsiz halde buldu. Ortamda yoğun gaz olduğu anlaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde şahsın hayatını zehirlenme sonucu kaybettiği belirlendi.

ASELSAN'da şüpheli ölümün ayrıntıları

GAZ UYARISI ASILIYDI

Daha önce de ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri nedeniyle Başkent polisi alarma geçti. Asayiş ekiplerinin yanı sıra cinayet polisleri de olay yerine geldi. Ekipler, bina çevresinde araştırma yaptı. Olay Yeri İnceleme ekipleri yoğun gaz nedeniyle çalışmalarını maskeyle gerçekleştirdi. Parmak izi araması yapıldı. Şahsın evinin girişinde A4 kâğıdına yazılı, ‘Dikkat gaz açık' yazısı da incelenmek üzere emniyete götürüldü.

ASELSAN'da şüpheli ölümün ayrıntıları

BABA UĞUR YIKILDI

Mühendis oğlunun hayatını kaybettiği haberini alan Uğur’un babası Sezai Uğur, gece 03.00 uçağı ile Ankara’ya geldi. Geceyi Ankara’da geçiren aile, cenazeyi almak için otopsinin bitmesini bekledi.

Adli Tıp Kurumu'na gelen baba Uğur, cenazeyi arabaya koyma esnasında gözyaşlarını tutamadı. Tabutun taşınması esnasında acıya dayanamayan baba kendini yere bıraktı. Bu esnada yanında bulunan Erdem Uğur’un eniştesi acılı babayı sakinleştirmeye çalıştı. Banka oturtulan babanın sakinleşmesi için su içirildi. Baba sakinleştikten sonra cenaze İzmir’e gitmek üzere yola çıktı. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenaze defnedilmek üzere İzmir’in Bornova ilçesine götürüldü. Uğur’un cenazesi yarın öğle namazından sonra Bornova ilçesinde defnedilecek.

ASELSAN'da şüpheli ölümün ayrıntıları

HÜSEYİN BAŞBİLEN

2006 ve 2007 yıllarında ASELSAN'da peş peşe şüpheli ölümler yaşanmıştı. Bunların ilki F-16 uçaklarının yazılımı ve milli tank projesinde çalışan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in 7 Ağustos 2006'da Ankara Pursaklar'da boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmasıydı. Başbilen henüz iki aylık evliydi.

HALİM ÜNSEM ÜNAL

Bu olaydan beş ay sonra, 16 Ocak 2007'de aynı kurumda çalışan 29 yaşındaki Halim Ünsem Ünal, aracının içinde babasının tabancasıyla kafasından vurulmuş halde bulundu. Üç gün sonra evlenecekti.

EVRİM YANÇEKEN

Bu olaydan 8 gün sonra ise bir başka  mühendis 26 yaşındaki Evrim Yançeken, Ankara Batıkent'te anne ve babasıyla yaşadığı evin balkonundan düşerek can verdi.

BURHANETTİN VOLKAN

Yaklaşık 10 ay sonra, 9 Ekim 2007'de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken nöbetçi silahıyla intihar etti.

Dört şüpheli ölüm de ‘intihar' denilerek kapatıldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun yaptığı inceleme sonucunda ölümlerin cinayet mi yoksa intihar mı olduğu sorusuna net bir cevap verilemedi.

HAKAN ÖKSÜZ

25 Ocak 2013'te ASELSAN mühendisi Hakan Öksüz ise Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu ölümlerin sonuncusu ise dün yaşandı.

ERDEM UĞUR

Erdem Uğur'un ölümüyle ASELSAN'da çalışan 6'ncı ölüm gerçekleşti.

ASELSAN'da şüpheli ölümün ayrıntıları