Askeri araca binip darbecileri durduran anne
AA

S

FETÖ'nün darbe girişimi için Denizli ve Aydın'dan 580 askeri personel, Çardak Havaalanı kullanılarak Ankara'ya götürülmek istendiği sırada askeri aracın önüne geçen çok sayıda vatandaş, demokrasiye sahip çıktı.

ASKERİ ARACA BİNİP DARBECİLERİ DURDURUDAN ANNE

Durdurulan askeri konvoydaki araca binerek direksiyona sarılan Elif Dağdelen Sarı'nın çabaları da etkili oldu.

Askeri araca binip darbecileri durduran anne

ASKERLERE GERİ DÖNÜN ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kızı, oğlu ve bir süredir ayrı yaşadığı eşi ile havaaalanına gittiklerini kaydeden Sarı, yolda eşinden sürekli daha hızlı gitmesini istediğini, askeri konvoyu yakaladıklarında camı açarak askerlere "geri dönün" çağrısında bulunduğunu ifade etti.

"ASKERE ANAHTARI VER DEDİM"

Havaalanına geldiklerinde, alana girmek isteyen askerlerin önüne geçtiklerini, bu sırada askerlerin şaşkınlık yaşadığını aktaran Sarı, olayı şöyle anlattı:

"Arkadan gelenler de bize yetişmeye başladı. Askeri araçların önüne geçerek geçişlerini engellemeye çalıştık. 'Hayır giremezsiniz' dedik. Baktım iş ciddiye dönüyor, yanımdaki askeri aracın kapısını açık mı diye yokladım. Allah'tan kapı açıkmış. Kapı açılır açılmaz içeri daldım. Direksiyon başındaki asker bir süre beni içeri koymak istemedi, mücadele etti. Askere 'anahtarı ver' dedim, 'sen FETÖ'nün askeri misin' diye de soruyordum bir yandan. Yanında da komutanı vardı. Komutan da bana 'kes sesini kadın, in arabadan' dedi. Ben ona da 'sen kimsin, kime hizmet ediyorsun' diye sordum. 'İnmiyorum, bu araba bizim arabamız, ver anahtarı' dedim. Daha sonra baktım biz sertleşince onlar da sertleşti. Bir ara askerin yanağını okşayarak 'sen bizim Mehmetçiğimizsin, sen bize el kaldıramazsın, o silahı sen bize mi yönelteceksin' dedim. Siz daha düne kadar dağlarda terörist öldürüyordunuz, siz bizim karşımıza nasıl çıkarsınız' dedim. Daha sonra ben arabadan indim. Allah'a şükürler olsun insanlarımız çoğaldı ve engelledik."

Askeri araca binip darbecileri durduran anne

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)