Yüzyılın boks maçını Floyd Mayweather kazandı

Yüzyılın boks maçını Floyd Mayweather kazandı

Floyd Mayweather ile Filipinli Manny Pacquiao Las Vegas'ta karşı karşıya geldi. Filipinlinin agresif stiline karşılık Mayweather daha uzaktan dövüştü. 12 raund süren karşılaşmayı hakem kararıyla Mayweather 116-112 kazandı.

NAMAĞLUP ÜNVANINI KORUDU

Amerikalı boksör böylece üst üste 48. galibiyetini aldı ve namağlup ünvanını sürdürdü. Karşılaşmanın ardından Mayweather, "Her maçımı kazanmak istiyorum. Pacquiao gerçek bir şampiyon ve ikimiz de en iyi zamanlarımızı yaşıyoruz. Onu yeneceğimi biliyordum, akıllıca oynadığımı düşünüyorum" dedi.

Yüzyılın boks maçını Floyd Mayweather kazandı

FLOYD DEĞİL BEN KAZANDIM

Pacquiao ise "İyi bir maç oldu ve sonunda kazandığımı düşündüm. Mayweather aslında pek bir şey yapmadı ve ben daha iyi dövüştüm." ifadelerini kullandı.

TOPLAM HASILAT 400 MİLYON DOLAR

Beş yıl süren görüşmelerin ardından yapılmasına karar verilen karşılaşmadan, bilet satışları, yayın ücretleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde edildiği belirtildi.

Para ödülü 300 milyon dolar olan "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı"nda anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını Mayweather'ın, yüzde 40'ını Pacquiao'nun alacağı açıklanmıştı.

Mayweather - Pacquiao boks maçından kareler