Asuman Krause: Yakışıklı spor hocası bulun

Asuman Krause: Yakışıklı spor hocası bulun

"Wipe Out", "Fear Factor" ve "Var mısın, Yok musun?" gibi yarışmacıların sunucusu Asuman Krause şimdi de bir çocuk programına sunuculuk yapacak. Milliyet Gazetesi'nden Şebnem Burcuoğlu'na özel röportaj veren Krause çok özel açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj...

Doğallığınızı neye borçluyuz?
17 yaşıma kadar Almanya'da yaşadım. Orada dedikodu yapmak diye bir şey söz konusu değildi. Bir yere mi davet edecekler, ya çağırırlar ya çağırmazlardı. Türkiye'de ise hep bir "Biz de seni tam arayacaktık ya" durumu var. Yemeğe gitmişsiniz, üzerine parti yapmışsınız, e arasaydın keşke! Buraya ilk geldiğimde hakkımda en çok patavatsız dendiğini fark ettim. Anlamını bilmiyordum tabii. Öğrenince çok şaşırmıştım. Halbuki ben net olmanın tek yol olduğunu düşünerek büyüdüm. Mantığım daha düz çalışıyor. Annem, ben Türkiye'ye gelmeden önce "Herkesle muhabbet etme" demişti.O zamanlar bunu kişiliğime bir müdahale olarak görmüştüm ama ne demek istediğini anladım.

Ya özel hayatınıza etkisi nasıl oldu Almanya'da yaşamanızın?
Almanya'da bir erkekle cinsiyet ayırımı olmadan rahatça konuşabilirsin. Fakat burada merhaba demenden bile bir sonuç çıkarılabiliyor. Sadece aşk ilişkisinden söz etmiyorum, iş hayatında bile bunu yaşıyorum. Söylediğim bir lafın üzerine sıkça şu soruyu duyuyorum:"Aslında bunu mu demek istedin?" Hayır, ne demek istediğimi söyledim ya az önce!

TÜRK'LE EVLENMEYİ TERCİH EDERİM

Peki evlenecek olsaydınız, bir Alman'ı mı, bir Türk'ü mü tercih ederdiniz?
Annem küçükken şöyle demişti, "Dünyaya bir daha gelsem bir Türk'le evlenirdim". Belki bu cümlenin etkisinde kaldığımdan, bilemiyorum ama ben de bir Türk'le evlenmeyi tercih ederim. Türkçe aşk bile bir başka. Bir gerçek daha var ki, sen ne kadar şeffaf ve açık sözlü olursan ol, senin de dönemlerin var. Düşün ki 22 yaşındaki halinle 30 yaşındaki halin arasında ne kadar büyük bir fark var.

1 AYDA 10 KİLO

Sizi oldukça formda görüyorum...

Son bir ayda tam 10 kilo verdim. En son bir iş için ofise gittiğimde ayva göbeğime laf ettiler ki onu her zaman severim, ne kadar zayıf olursam olayım hep oradadır. Fakat şunu fark ettim; ailemiz güzeldir, boylu posludur
hatta anneannemin lakabı "Adapazarlı uzun Hatçe'dir" ama yaş ilerledikçe kadınlar irileşir. Bunun önünü kesmek için ben de önlemimi aldım. Bir de basketi bıraktığımdan beri kredimden yediğimi fark ettim. Yoksa hayatımda kalori hesabı yapmadım. Yapmıyorum da. Sadece spora başladım. 13 yıl profesyonel basketbol oynadığım için altyapım sağlam. Yani benim de Engin Altan Düzyatan kaslarım var.

'YAKIŞIKLI SPOR HOCASI BULUN'

İyi bir spor hocası buldunuz sanırım...

Şöyle düzeltelim, yakışıklı bir spor hocası buldum. Buradan spor yapmayı sevmeyen tüm hanımlara sesleniyorum, yakışıklı bir spor hocasıyla spora ne kadar motive olacağınızı göreceksiniz. Bana şekeri kestirdi çünkü çayımı, kahvemi 16 şekerle içiyordum. Süt tozu kullanıyordum. Hele ki bu süt tozu felaket kilo aldıran bir şey. Son bir ayda o kadar sıkı çalıştık ki spor salonunda bir kadın yanıma yaklaşıp "Hangi dal için hazırlanıyorsunuz?" diye sordu. Olimpiyatlara katılsam katılırım, o derece.

Boyunuz kaç?

Her yerde 1.73 yazıyor ama 1.78. Kilo vermeye çalışanlar arasında da şöyle bir muhabbet varmış, yeni duydum "En son kaçı gördün?" diye. Ben en son 69 kiloyu görmüştüm, şimdi 58 kiloyum.