Atalay Filiz'e avukatından büyük şok

Ç

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken, İzmir’de bindiği minibüste yakalan ve bu cinayetler nedeniyle tutuklanan Atalay Filiz’e bir darbe de avukatından geldi. Kadın hakları savunucusu ünlü Avukat Vildan Yirmibeşoğlu, Atalay Filiz dosyasından çekildi. Yirmibeşoğlu, Filiz’I savunmayacağını mahkemeye bildirdi. Dosyadan çekilmesiyle ilgili açıklama yapan Yirmibeşoğlu şunları söyledi:

"Baronun atamasıyla müdafisi olduğum, Atalay Filiz ile ilgili CMK süreci tamamlanmış, daha sonra Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir duruşmaya girdim. Daha sonra aynı mahkemeye sonraki duruşmalara girmeyeceğimi bildirdim. Ayrıca 28 Haziran Salı günü noter kanalıyla vekaletten istifa dilekçesi verdim. Artık Atalay Filiz ile ilgili temsil ilişkim bulunmuyor."

Atalay Filiz'e avukatından büyük şok

TEK ONA GÜVENMİŞTİ

Türkiye'nin haftalarca konuştuğu seri cinayet zanlısı Atalay Filiz, ailesinin gönderdiği, kendisinin de arkadaşı olan avukatı kabul etmemişti. Bunun üzerine İstanbul Barosu, kanunen avukat görevlendirmesi yapmıştı. Baro’nun Atalay Filiz için atadığı avukat ise kadın hakları, kadınlara yönelik şiddet, taciz, töre cinayetlerine ilişkin çalışmalarıyla da öne çıkan Avukat Fatma Vildan Yirmibeşoğlu olmuştu. CMK kapsamında ataması yapılan Av. Yirmibeşoğlu'nun, Filiz’in sorgusunda yanında bulunduğu ve Filiz’i "İradesi tutsak altına alınmış şekilde, gizli güçlerden kendisine verilen gizli talimatlar ve şifreler doğrultusunda hareket etmiştir" diye savunduğu belirtilmişti. Yirmibeşoğlu’nun Filiz’in avukatlığını yapıp yapmayacağı tartışılırken, üç kişinin katil zanlısı Atalay Filiz Ankara'da işlediği cinayetlerle ilgili davada vereceği ifade öncesi avukat krizi çıkarmış ve yanında Yirmbeşoğlu’nun olmasını istemişti. Bunun üzerine sorgunun uzamaması için devreye hakim girmiş ve Yirmibeşoğlu da tutuklu bulunduğu cezaevine gidip Filiz’in savunmasını üstlenmişti.