Atanamayan kız Müezzinoğlu'nun iş teklifini reddetti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen törenle yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açan MODEF EXPO 2015 fuarında yer alan firmalardan birisinde görev yapan kadın satış temsilcisi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun iş teklifini nazik bir şekilde geri çevirdi.

Atanamayan kız Müezzinoğlu'nun iş teklifini reddetti

"GEL SANA GÖREV VERELİM"

Açılışın ardından stantları gezen Bakan Müezzinoğlu, bir firmasının müşteri temsilcisi olarak görev yapan, Arapça ve İngilizce bilen kadına, “Gel bizim bakanlıkta görev verelim sana” diyerek iş teklifinde bulundu. Teklifi düşünmeden reddeden Meltem Sert, “Ben vefalı bir insanım, şu anki patronumu bırakıp bu teklife evet diyemem” şeklinde cevap verdi.

"DEVLETE OLAN VEFA HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR"

Bakan Müezzinoğlu ise genç kıza, “Devlete olan vefa her şeyden önce gelir” diyerek cevap verdi.

"ATANAMADIM"

Bakanın fuar alanından ayrılmasının ardından basın mensuplarının “neden iş teklifini reddettiniz” şeklinde sorusu üzerine genç kız, “Ayak üstü söylenen laflara inanmadığım için teklifi reddetmiştim. Gerçekten iş teklifi olursa, ciddi bir şekilde konuşulur. Arapça ve İngilizce biliyorum. Tabi bunun yanı sıra atanamadığımı da söyledim. Fakat ona cevap vermedi. Ben köyde büyüdüm. Ailem bin bir güçlükle beni üniversiteye gönderdi. Üniversiteyi bitireyim, kendi bölümümle ilgili bir yere yerleşeyim istedim. Dört sene okudum ama kendi bölümümle ilgili hiçbir yere giremedim. sağlık kurumları işletmeciliği okudum. Neden çünkü ataması yok. Tek bir kişi bile almıyorlar. Ben de iki dil bildiğim için dış ticaret yapabiliyorum. Benle birlikte okuyan arkadaşlarımın tamamı şu anda açıkta. Atama istedik, geçiştirdi gibi” ifadelerini kullandı.