Atatürk büstüne saldırı güvenlik kamerasına yakalandı

28 Şubat döneminde sıkça rastladığımız "Atatürk'e saldırı, etek giyenlere saldırı, içki içenlere saldırı" haberleri şu sıralar gündemden eksik olmuyor.

AYNI ANDA ATATÜRK BÜSTLERİNE SALDIRI TESADÜF MÜ

O dönemin kuklası haline gelen bazı 'sakallı' kişiler de nedense, sanki tek bir merkezden yönetiliyormuşçasına provokasyon için birden harekete geçti, Atatürk büstlerine saldırmaya başladı.

PROVOKASYON İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORLAR

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da bir meczubun Atatürk'ün heykeline orakla saldırması, bu kez de Ümraniye'de bir kişinin okul bahçesindeki Atatürk büstüne saldırması, belli ki Türkiye'de laik-dindar çatışması çıkarmaya çalışanların bir oyunu için planlanan bir proje hazırlığı..

Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi'ndeki bir okulun yetkilileri sabah okula gittiklerinde Atatürk büstünün sökülmüş olduğunu görüp polise haber verdi.

İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyeti'ne bağlı Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, büstü okul yakınındaki yeşil alanda bulundu.

Atatürk büstüne saldırı güvenlik kamerasına yakalandı

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ekipler şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtları incelendi. Büstü söken kişinin mahallede yaşayan M.T. isimli bir şahıs tespit edildi. M.T., evinde gözaltına alındı.

Önce Emniyet'e götürülen şahıs, ifadesinin ardından adliyeye gönderildi. Burada sorgusu yapılan Mehmet T. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Atatürk büstüne saldırı güvenlik kamerasına yakalandı VİDEO


DAHA ÖNCE DE TAHRA İLE SALDIRILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Mehmet Malbora isimli bir şahıs ‘Dinimizde putperestliğe yoktur' diye bağırarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne elindeki tahra ile saldırmıştı.

Atatürk büstüne saldırı güvenlik kamerasına yakalandı