Atatürk Havalimanı'nda çadırlı demokrasi nöbeti
İHA

1

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından canlı yayına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak ülke genelinde sokağa çıkan milyonlarca vatandaş, protestolarını sürdürüyor.

HAVALİMANI GİRİŞ KAPISINA ÇADIR KURDU

Darbecilere yönelik protestoların yoğun olarak gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı, geçen üç günün ardından yerini sakinliğe bıraktı. Kilis’ten gelen 61 yaşındaki Muzaffer Yenici, olayın hemen sonrasında geldiği Atatürk Havalimanı’nın ana giriş kapısından hiç ayrılmadı. Giriş kapısının yan tarafında bulunan yeşil alan çadır kuran Yenici, günlerdir bölgeden ayrılmıyor.

Atatürk Havalimanı'nda çadırlı demokrasi nöbeti

"CUMHURBAŞKANIMIZ NE ZAMAN TERK EDİN DERSE O ZAMAN TERK EDECEĞİZ"

Olayı duyduktan sonra tanklarla girişleri kapatılan Atatürk Havalimanı’na gelen Muzaffer Yenici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirterek, “Memleketim Kilis. İstanbul’a çocuklarımın yanına gelmiştim. Televizyonda bu olayları duyduktan sonra çocuklarımla Avcılar’dan buraya kadar yürüdük. Yollar kapalı olduğu için 3-4 saat yürüyerek geldik. O günden beri de burada çadırımızı kurduk nöbet bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman terk edin derse o zaman terk edeceğiz” diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda çadırlı demokrasi nöbeti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)