Atatürk Havalimanı'nda manda boynuzu operasyonu
İHA

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü ekiplerince, nesli tükenmekte olan hayvanların kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinden analiz yapıldı.

TAKİBE ALINDILAR

Bu kapsamda Dakar’dan İstanbul’a seyahat eden iki yolcu, şüpheli değerlendirilip takibe alındı.

DENETLENDİLER

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Dakar’dan İstanbul’a gelen ve 'gümrüğe tabi eşyam yok' anlamına gelen 'yeşil hat'tan geçen yolcular ile beraberindeki eşyalar denetlendi.

SENEGAL VATANDAŞLARI ÇIKTILAR

Senegal vatandaşı olan şahısların bagajlarında yapılan x-ray taramasında, şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine şahısların valizleri, fiziki arama yapmak amacıyla açıldı.

117 AFRİKA MANDASI BOYNUZU ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan kontrolde şüpheli şahısların valizleri içerisinde; 117 adet Afrika mandası boynuzu, 136 adet Afrika mandası boynuzundan yapılmış süs eşyası, 87 adet Afrika kıtasına özgü el yapımı ahşap heykel tespit edildi.

DEĞERİ 921 BİN 900 LİRA

Şahıslar, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa istinaden işlem yapılmak üzere, Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği'ne teslim edildi.

Ele geçirilen ve yurda kaçak olarak getirilmek istenen eşyaların gümrüklenmiş değerinin, 921 bin 900 lira olduğu belirlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)