Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı
DHA

Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminalinde silah sesleri ve bir patlama sesinin duyulduğu bildiriliyor. Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar VIP gidiş teminalinde patlama meydana geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısında 36 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralanın olduğunu açıkladı.

Yıldırım, saldırıyı düzenleyen örgüt hakkında ilk emarelerinde DAEŞ'i gösterdiğini açıkladı.

X-RAY'DAN GEÇEMEYİNCE KALAŞNİKOFLA TARADI

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde bu akşam peş peşe 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir teröristin x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı belirtiliyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor.  Bir teröristin sağ olarak yakalandığı iddiası da var. Bu bilgiler henüz teyit edilmedi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar bölümündeki patlama sonrası saat 21.55'te ilk 3 ambulansın olay yerinde olduğunu, daha sonra 23 ambulansın olay yerine nakledildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Patlama sonrası 21.55'te ilk 3 ambulansımız olay yerinde olup, şuan toplam 23 ambulansımız olay yerinde yaralılara müdahale etmektedir. Olay yerinden tüm yaralılar, 112 ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir” denildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

GÖRGÜ TANIĞI: 4 ARKADAŞIM HAYATINI KAYBETTİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama sırasında olay yerinde bulunan bir otel çalışanı Hüseyin Tombul, 4 arkadaşının hayatını kaybettiğini belirtti.

Tombul, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla yolcu bekledikleri sırada patlamanın havalimanının geliş bölümü A Kapısı'nda meydana geldiğini söyledi. Patlamanın ardından önce B Kapısı'na daha sonra garaja sığındıklarını belirten Tombul, "B Kapısı'nda ikinci patlama oldu. Yaralıları hastaneye getirdik. 4 arkadaşım hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var." dedi.

Patlamanın ardından havalimanı çalışanlarının aileleri ve arkadaşları da hastaneye gelerek yakınları hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'nda patlama VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)