Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına dünyadan tepki
Ajanslar

Dün gece Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında 41 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırıya dünya liderlerinden tepki geldi.

KERRY: KİM TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı konusunda, olayla ilgili bilgi almayı sürdürdüklerini söyledi. Kerry, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin, “Ne olduğunu ve kim tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk devlet dışı, şiddet yanlısı aktörlerle yüzleşmek.” dedi.

MERKEL: ŞOK İÇERİSİNDEYİZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı. Alman Şansölyesi Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, üzücü haberi AB ülkeleri yöneticileriyle yapılan toplantı esnasında aldığını ifade ederek,''Şahsen ve AB ülkeleri hükümet başkanları hepimiz terörün bu yeni sinsi eyleminden dolayı şok içerisindeyiz.'' dedi.

Türk halkına seslenmek istediğini belirten Angela Merkel, ''Tüm Türk halkına terörle mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimizi destekleyeceğimizi iletmek istiyorum.'' diye konuştu.

FRANSA CUMHURBAŞKANI: BU MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye'de ard arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise Twitter üzerinden paylaştığı mesajda,"İstanbul'da havalimanında yapılan barbar saldırı karşısında dehşete kapıldım. Fransa, terörizme karşı Türklerin yanındadır." değerlendirmesini yaptı.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına dünyadan tepki

İTALYA BAŞBAKANI RENZİ: TERÖR TEHDİDİNE HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR CEVAP VERİLMELİ

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Atatürk Havalimanı’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim." dedi. İstanbul’daki olaydan zirve sırasında haberdar olduklarını aktaran Renzi, bu tür hadiselerin terör tehdidine karşı hep birlikte güçlü bir cevap verilmesi gerekliliğini onayladığını söyledi.

LİTVANYA CUMHURBAŞKANI: TÜRK HALKI İLE BİRLİKTE DURUYORUZ

Litvanya ve Letonya, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımladı. Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Twitter hesabından, “İstanbul’daki havaalanında aşağılık bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Türk halkı ile birlikte duruyoruz.” ifadesini kullandı.

İSPANYA BAŞBAKANI: KORKUNÇ SALDIRIYI KINIYORUM

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul havaalanındaki korkunç saldırıyı kınıyorum ve reddediyorum. Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

KATAR DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KORKAK SALDIRIYI KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"BU TERÖRDÜR"

Dünya Müslüman Alimler Genel Sekreteri Ali Karadaği yaptığı yazılı açıklamada, "Destekleyeni ve uygulayanı kim olursa olsun bu bir terördür" dedi. Karadaği, Türk halkına, ülke siyasetine, ekonomiye ve topluma darbe indirmek isteyen terörle mücadelede hükümetin yanında yer alması çağrısında bulundu.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI: TERÖR ÇİRKİN YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu." ifadesini kullanarak saldırıyı kınadığını duyurdu. Zarif, "Dost ve komşumuz olan ülkenin havaalanında terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Şiddet dünyayı tehdit eden bir aşırılıktır. Hep birlikte onunla mücadele etmeliyiz." paylaşımında bulundu.

Öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt da resmi Twitter hesabından, "İstanbul'da düzenlenen başka bir saldırı karşısında daha dehşete düştüm. Saldırıyı şiddetle kınıyor, Türkiye'ye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum" paylaşımında bulundu.

NATO GENEL SEKRETERİ: KALBİM TÜRK HALKIYLA BERABER

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabındaki açıklamasında, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber." ifadesini kullandı.

AB KONSEYİ BAŞKANI TUSK: BÖYLE ZAMANLARDA BİR ARADA OLMALIYIZ

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında terör saldırısına değindi. Tusk, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız." diye konuştu.

BELÇİKA DIŞİŞLERİ BAKANI: KALBİMİZ İSTANBUL SALDIRISININ KURBANLARIYLA

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders de, mesajında hiçbir şeyin şiddeti meşru gösteremeyeceğini belirtti. 22 Mart'ta terör saldırısına hedef olan Brüksel Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Kalbimiz, İstanbul saldırısının kurbanlarıyla. Brüksel, kurbanların ailelerine ve Türk vatandaşlarına en derin başsağlığı temennilerini iletiyor" ifadesine yer verildi.

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI: SUÇSUZ HAYATLAR İÇİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Twitter hesabından, "Tanrısız, ümitsiz ve insanlar arasında yeri olmayan kişiler tarafından yapılan barbarca eylem yüzünden kaybolan suçsuz hayatlar için üzüntü duyuyorum." mesajını paylaştı.

MAKEDONYA DEVLET BAKANI: TÜRKİYEMİZİN YANINDAYIZ

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako da İstanbul'daki terör saldırısını kınadığını ve lanetlediğini vurgulayarak, "Türkiyemizin yanındayız" ifadesini kullandı.

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI: TÜRK HALKINA MÜCADELEDE SOMUT DESTEK VERMEKTEYİZ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan dolayı şokta olduğunu ifade ederek, Türkiye'ye somut destek verdiklerini bildirdi.

Atatürk Havalimanı’nda patlama

Patlamanın Atatürk Havalimanı'na verdiği zarar VİDEO